Închide

Arabia Saudită lansează o nouă companie aeriană națională

Avatar
335697708 165124186345058 2778442886373879766 N

Sursă foto: Pagina de Facebook a Public Investment Fund Saudi Arabia

Timp de citire: < 1 minut

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a anunțat oficial, duminică, crearea unei noi companii aeriene naționale, Riyadh Air,  ca mișcare a regatului pentru a concura cu nodurile regionale de transport și călătorii, potrivit Reuters.

Riyadh Air va deservi peste 100 de destinații din întreaga lume până în 2030, utilizând locația regatului între Asia, Africa și Europa, a declarat agenția de știri de stat SPA.

Noua companie aeriană este de așteptat să adauge 20 de miliarde de dolari la creșterea PIB-ului non-petrol al Arabiei Saudite și să creeze peste 200.000 de locuri de muncă atât direct, cât și indirect, se arată în comunicat.

Anunțul poate duce la o luptă mai dură pentru pasageri, Riyadh Air înfruntându-se cu giganții regionali Emirates, Qatar Airways și Turkish Airlines, pe măsură ce industria călătoriilor își revine după pandemie.

Riyadh Air este deținută în totalitate de fondul suveran al Arabiei Saudite, Fondul de Investiții Publice (PIF), care are active de peste 600 de miliarde de dolari și este principalul motor al eforturilor regatului de a-și diversifica economia și de a se îndepărta de petrol.

În octombrie, Arabia Saudită era în negocieri avansate pentru a comanda aproape 40 de avioane A350 de la Airbus, Boeing făcând de asemenea lobby pentru o parte din extinderea transporturilor regatului, au declarat surse din industrie pentru Reuters.

Șeful companiei de stat Saudi Arabian Airlines (Saudia) a declarat la acea vreme pentru Reuters că este în discuții cu Boeing și Airbus cu privire la comenzi atât pentru ea însăși, cât și pentru un nou transportator planificat.

scroll to top