Închide

Directorii de școli ar putea dispune de un fond special pentru premierea profesorilor care fac „activitate suplimentară”

Avatar
writing, blogging, earn

Fotografie de mohamed_hassan pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Directorii unităților de învățământ vor avea dispoziție un fond special prin care vor putea premia profesorii care fac „activitate suplimentară”, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar, publicat de Ministerul Educației, după prezentarea în Guvern a draftului. Fondul este în valoare de 2% din fondul de salarii al instituției, potrivit Edupedu.

O persoană poate lua de maximum două ori pe an acest tip de

„premiu pentru activitate suplimentară”

de la director, iar eligibile sunt doar cadrele didactice din unitatea de învățământ.

Articolul 212, alineatul 3 din proiectul de lege prevede:

„Personalul didactic din învățământul preuniversitar beneficiază de premiul pentru activitatesuplimentară, acordat de două ori pe an de directorul școlii, din fondul de 2% a fondului de salarii constituit la nivelul unității de învățământ, conform unor criterii specifice aprobate de DJIP/DMBIP elaborate de consiliul de administrație al unității de învățământ, în baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației”.

Nu este menționat ce anume înseamnă „activitatea suplimentară”, ce implică aceasta. Articolul din draft arată că vor exista niste criterii specifice elaborate de consiliul de administrație al școlii, aprobate de Direcțiile Județene de Învățământ (actualele inspectorate), în baza unei metodologii făcute de Ministerul Educației.

Conform unei declarații făcute la Radio România Actualități, articolul respectiv ar fi fost introdus în proiectul de lege la solicitarea celor de la UDMR.

scroll to top