Închide

Arcadia, deficit al fondului de pensii mai mare decât se aștepta, după falimentul din toamnă

Avatar
Arcadia

Foto: rli.uk.com

Grupul Arcadia a avut un deficit al fondului de pensii de 510 milioane de lire sterline – cu aproximativ 150 de milioane de lire sterline mai mult decât se aștepta – când retailerul de modă s-a prăbușit în noiembrie, conform documentelor consultate de The Guardian.

În total, Arcadia Group Ltd, compania-mamă a Topshop, Dorothy Perkins, Burton și Miss Selfridge, datora creditorilor 800 de milioane de lire sterline atunci când a chemat administratorii, potrivit unei declarații privind afacerile financiare ale grupului, întocmită de consiliul de administrație al Arcadia și trimisă creditorilor săptămâna aceasta.

Afacerea s-a prăbușit după ce Arcadia a intrat într-o perioadă de criză în timpul pandemiei, după ani de tranzacționare slabă și costuri ridicate.

Creditorilor comerciali, inclusiv furnizorilor de modă și de amenajare a magazinelor, li se datorau 163 milioane de lire sterline, iar proprietarilor 36,5 milioane de lire sterline, în timp ce autoritățile fiscale au pierdut 44,2 milioane de lire sterline, potrivit documentului, care oferă cea mai bună estimare a datoriilor Arcadiei de până acum. Numărul final ar putea fi mai mare – sau mai mic – deoarece grupul este format din mai multe companii mai mici și nu toate datoriile lor revin grupului-mamă.

Declarația confirmă faptul că creditorii vor primi probabil doar o mică parte din banii datorați.

Cu toate acestea, Aldsworth Equity al familiei Green va primi o plată de 50 de milioane de lire sterline. Banii datorați sunt pe un împrumut fără dobândă pe care Aldsworth l-a făcut grupului în 2019 în momentul unei restructurări de urgență.

În schimb, mai mult de 1.000 de furnizori ai lanțului de modă trebuie să obțină mai puțin de 1% din banii datorați.

Calculele scenariului cel mai rău au plasat deficitul combinat în cele trei scheme de pensii Arcadia la 150 milioane lire sterline, mai mult decât se estimase anterior. Acest lucru se întâmplă în ciuda a 100 de milioane de lire sterline plătite în cadrul schemelor de către familia Green în ultimii doi ani.

Administratorii schemei de pensii au declarat că de atunci au primit fonduri de 180 milioane lire sterline din vânzarea activelor Arcadia – în creștere față de săptămâna trecută – ca parte a 210 milioane lire sterline în fonduri garantate convenite în cadrul unui acord din 2019 între autoritatea de reglementare a pensiilor și familia Green .

Aceste venituri înseamnă că schema este pe cale să rămână independentă de „barca de salvare” a pensiilor susținute de industrie, ceea ce limitează plățile viitoare către cei care au economisit. Administratorii Arcadia cred că, în ciuda deficitului de 510 milioane de lire sterline, vor avea suficiente fonduri pentru a plăti mai mult decât poate oferi „barca de salvare”.

Vestea vine în momentul în care administratorii încep consultări cu privire la închiderea a trei centre de distribuție Arcadia, cu pierderea potențială a peste 1.000 de locuri de muncă. Închiderile includ locația istorică Burton din Leeds, unde sunt expuse 400 de locuri de muncă. Locația funcționează din 1922, începând ca o fabrică înainte de a deveni un centru de distribuție pentru magazinele Arcadia, inclusiv Dorothy Perkins și Burton. În perioada de glorie, fabrica Burton, care a fost deschisă în 1921, a angajat 10.000 de oameni și a produs 30.000 de costume pe săptămână.

Un secol de istorie și sute de locuri de muncă bune distruse – în timp ce Philip Green îl trăiește pe iahtul său privat și administratorii aleg oasele afacerii curate. GMB va lupta cu dinții și unghiile pentru a se asigura că lucrătorii obțin ceea ce merită din această mizerie, a declarat Jake O’Malley, un organizator al sindicatului GMB, care reprezintă lucrătorii de pe site-ul din Leeds.

scroll to top