Închide

Argumente finale într-un proces care vizează pachetul salarial de 56 mld. $ al lui Musk

Avatar
elon musk, space, elon

Fotografie de IJRO pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Avocații lui Elon Musk și ai unui investitor al Tesla Inc (TSLA.O) vor prezenta marți argumentele finale într-un proces privind pachetul salarial de 56 de miliarde de dolari al acestuia și dacă acesta a alimentat creșterea producătorului de automobile electrice sau a subvenționat în mod necorespunzător visul lui Musk de a călători într-o zi pe Marte, potrivit Reuters.

Argumentele urmează unui proces de cinci zile în noiembrie, în care au fost prezentate mărturii ale directorului general al Tesla despre originile pachetului salarial din 2018 și dacă obiectivele sale de performanță au fost dificil de atins și dacă au fost descrise cu exactitate investitorilor.

Richard Tornetta, un mic investitor Tesla, l-a dat în judecată pe Musk și consiliul de administrație în 2018 și speră să dovedească faptul că Musk i-a constrâns pe directorii obedienți să ofere un pachet conceput de el, care este de multe ori mai mare decât salariul combinat al următorilor 200 de directori executivi cel mai bine plătiți. Acesta contribuie la averea lui Musk, a doua cea mai mare avere din lume.

Pachetul îi permite lui Musk să cumpere 1% din acțiunile Tesla la un preț foarte scăzut de fiecare dată când sunt îndeplinite obiective financiare și de performanță în creștere, în caz contrar Musk nu primește nimic.

Tesla a atins 11 din cele 12 obiective, în timp ce valoarea sa a crescut de la 50 de miliarde de dolari în momentul negocierii pachetului la peste 1.000 de miliarde de dolari în 2021.

Avocații lui Tornetta au susținut că boardul Tesla avea datoria de a oferi un pachet salarial mai mic sau de a căuta un alt CEO și ar fi trebuit să îi ceară lui Musk să lucreze cu normă întreagă la Tesla în loc să îi permită să se concentreze pe alte proiecte, cum ar fi conducerea Twitter.

Tornetta vrea ca o parte sau întregul pachet să fie anulat.

Musk, care a fondat compania de rachete SpaceX, a recunoscut în timpul mărturiei sale că pachetul său salarial prevedea fonduri pe care le va folosi pentru a finanța călătoriile interplanetare.

“Este o modalitate de a duce omenirea pe Marte”, a declarat el. “Așa că Tesla poate ajuta la realizarea potențială a acestui lucru”.

Avocații săi au susținut, de asemenea, că planul de salarizare a adus beneficii acționarilor prin creșterea de 10 ori a valorii acțiunilor lor.

Cancelarul Kathaleen McCormick de la Curtea de Chancery din Delaware trebuie să stabilească dacă Musk, care deținea 22% din acțiunile Tesla în 2018, a controlat compania prin legăturile din consiliul de administrație și prin personalitatea sa, ceea ce va influența rezultatul cazului.

scroll to top