Închide

Max Verstappen: Nu-mi pasă dacă oamenii îmi iau “strălucirea” titlului din 2021

Avatar
Max Verstappen Helmut Marko Embrace Planetf1 1200x630

Max Verstappen și Helmut Marko după cucerirea titlului din 2021. Foto: planetF1.com

Timp de citire: 2 minute

Max Verstappen insistă că nu îi pasă dacă oamenii simt că succesul său de anul trecut din Campionatul Mondial de Formula 1 este oarecum afectat de evenimentele de la ultima cursă în Abu Dhabi, din luna decembrie. Pilotul Red Bull a profitat de un Safety Car cu întârziere ca să ajungă la boxe pentru anvelope proaspete, în cazul în care cursa ar fi putut reporni după accidentul lui Nicholas Latifi. Iar această mișcare i-a adus titlul mondial.

Decizia comisarului Michael Masi de a se asigura că ar putea avea loc încă un tur de cursă a provocat frământări în padoc, despre care s-a discutat mult timp din acea zi la Yas Marina, dar olandezul a profitat de situația nou-creată pentru a-l depăși pe Lewis Hamilton și a cuceri primul său titlu mondial.

De altfel, Hamilton a precizat că decizia „nu are nimic de-a face” cu rivalul său la titlu, adăugând că Max a făcut ceea ce ar fi făcut oricine în aceste circumstanțe. 

O mulțime de fani au continuat să-și exprime indignarea pe rețelele de socializare pentru că lui Hamilton i-a fost refuzat un al optulea Campionat Mondial în acel moment de controversă, dar situația nu are nicio legătură cu faptul că Verstappen își vede primul său triumf la titlu.

„S-ar putea”, a replicat scurt MaxVerstappen jurnaliștilor olandezi de la De Telegraaf când a fost întrebat dacă anumiți oameni încearcă să-i ia „strălucirea” titlului.

„Dar dacă mă cunosc bine, ei știu că nu-mi pasă. La sfârșit, a fost un sezon nebun și epic de Formula 1. Echipa care pierde va încerca să-i ia puțin strălucirea. Dar partea câștigătoare încă se simte bine, vă asigur.”, a spus ironic Verstappen, citat de PlanetF1.

Tensiunea din pregătirea cursei a oferit fundalul uneia dintre cele mai dramatice finale de titlu din istoria Formulei 1, iar Verstappen a recunoscut că încă îi apar pe retină momentele. „Uneori”, a răspuns el când a fost întrebat dacă se mai gândește la cursă.

„Dar a fost o săptămână atât de agitată încât nu mă bucur de tot când mă gândesc înapoi. Mă bucur de momentele de după cursă mai mult. Nu, nu am coșmaruri. Prefer doar să mă gândesc înapoi la momentele în care totul s-a terminat.”, a completat pilotul olandez pentru presa de acasă.

În ceea ce privește titlul în sine, Verstappen a adăugat că simte că fanii care ar fi urmărit doar ultima cursă în acel sezon ar fi putut avea o viziune distorsionată asupra sezonului în ansamblu, el și Hamilton ajungând la Abu Dhabi aproape la egalitate de puncte. Având în vedere contextul întregului an, el crede că bătălia pentru Campionatul Mondial ar fi putut fi încheiată înainte de sfârșitul sezonului – iar modul în care a repurtat victoria nu diminuează cât de îndreptățit a fost să câștige titlul.

*Articol dedicat unui mare fan Red Bull Racing și AFACERI.news – La mulți ani, Alexia! #GivesYouWings

Max Red Bull Titlu 2021
Foto: Red Bull Twitter
scroll to top