Închide

Aroma de dovleac aruncă în aer vânzările Starbucks. Cea mai bună săptămână din toate timpurile

Avatar
Starbucks Pumpkin Duo 1024x1024

Foto: Starbucks

Timp de citire: 2 minute

Oamenii nu se zgârcesc la ceașca de cafea. Cel puțin asta concluzionează Starbucks după un nou trimestru record. Lanțul de cafenele rămâne încrezător și pentru anul viitor.

Vânzările au urcat la 8,41 miliarde de dolari la Starbucks în ultimul trimestru, în creștere cu 3%. Aceasta a marcat o cifră de afaceri record pentru lanțul de cafenele, datorată în principal unei săptămâni din septembrie: momentul în care Starbucks a introdus celebrele sale băuturi de toamnă cu “pumpkin spice” (aromă de dovleac).

Săptămâna respectivă a reprezentat cea mai bună săptămână de vânzări din toate timpurile!

Deși prețurile au crescut cu aproximativ 6% în ultimul an, consumatorii nu s-au lăsat descurajați. Dimpotrivă, aceștia au optat și mai mult pentru “extra”, cum ar fi frișca, siropul aromat sau un shot de espresso care să le însoțească.

În prezent, 60% din toate băuturile vândute de lanțul de cafenele sunt personalizate în acest mod.

Directorul general interimar Howard Schultz consideră că Starbucks este “un lux accesibil” pe care clienții continuă să și-l permită, conform Retail Detail. În termeni comparabili, vânzările globale au crescut cu 7% în perioada iulie-septembrie. Este adevărat că această creștere a fost determinată în principal de America de Nord, în condițiile în care coronavirusul a continuat să afecteze China în această vară.

Mișcare sindicală mai puternică

Cu toate cifrele optimiste, profitul net a scăzut cu până la 50%, până la 878 de milioane de dolari, în principal pentru că lanțul a investit în noi magazine și în salariile angajaților.

Compania se luptă cu o mișcare sindicală în creștere, lucru căruia CEO-ul Schultz i se opune cu înverșunare de ani de zile. Aproximativ 249 din cele 10.000 de magazine Starbucks din SUA au votat acum pentru un sindicat. Pentru a frâna această evoluție, lanțul a facilitat prepararea băuturilor cu o nouă amenajare a magazinelor și a alocat 1,2 miliarde de dolari pentru creșterea salariilor.

În următorul exercițiu financiar (care începe acum), Starbucks se așteaptă ca vânzările comparabile la nivel mondial să crească între 7% și 9%, față de 8% în exercițiul financiar care tocmai s-a încheiat. Lanțul de cafenele spune că are clienți foarte loiali, care sunt, de asemenea, din ce în ce mai tineri. În prezent, mai mult de jumătate dintre clienții săi aparțin generației Millennials sau Gen Z.

scroll to top