Închide

Art for Air la TIFF | Pictură murală a artistului contemporan Obie Platon, cu sprijin IQOS

Avatar
Art For Air Tiff

Foto: afaceri.news@Casa TIFF

Timp de citire: 2 minute

Art for Air este un proiect IQOS realizat în colaborare cu Obie Platon, un artist contemporan român, cunoscut pentru stilul suprarealist și implicarea în proiecte de regenerare culturală prin artă a zonelor suburbane. În cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), artistul creează un nou mural, prin intermediul vopselurilor inovatoare Airlite, la Casa TIFF.

Muralul este inspirat de MIRA, semnalul  de test emis de televiziuni înaintea sau după încheierea emisiei propriu-zise, și reprezintă un tribut adus progresului tehnologic prin procesul de deconstruire a lumii filmului și construire a lumii așa cum o vedem pe ecran, acum. Prin această inițiativă, organizatorii festivalului și IQOS invită comunitatea la un dialog despre progres și inovație.

„Pentru muralul realizat în cadrul TIFF am vrut să surprind ceea ce ne place la Cluj și ceea ce îl reprezintă cel mai bine în perioada aceasta: festivalul TIFF și lumea filmului. Elementele care se regăsesc în mural spun o poveste despre trecut și viitor, progres și inovație și despre cum, împreună, putem modela viitorul.”, spune Obie Platon.

Seria de  picturi murale Art for Air realizate în colaborare cu Obie Platon își propune să ofere o nouă perspectivă asupra spațiului urban în unele dintre cele mai importante orașe din România.

Cea de-a 20-a ediție a TIFF are tema #Împreunăprinfilm și se desfășoară în perioada 23 iulie-1 august la Cluj-Napoca. Festivalul este un fenomen cultural, în care diverse proiecte se derulează pe perioada unui an, care aduce la un loc oameni pasionați de tot ceea ce înseamnă cultura filmului și cultura urbană.

Casa TIFF devine pe perioada festivalului un nucleu cultural important, un loc emblematic în care se reunesc atât cele mai interesante proiecte, cât și echipa, fanii festivalului și toți cei care au nevoie de un spațiu în care să se exprime prin artă.

Complementar muralului realizat la Casa Tiff, IQOS a pregătit și un loc în care fumătorii adulți și utilizatorii IQOS își pot exersa creativitatea și continua dialogul despre progres și inovație. În lounge-ul IQOS amplasat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, aceștia pot admira elemente reprezentative din muralul Art for Air realizat de Obie Platon la Casa TIFF, pot participa la activări inspirate din ediția limitată a dispozitivului IQOS 3 DUO Moonlight Silver, dar se și pot relaxa în pauza dintre proiecții sau își pot crea noi amintiri memorabile de la festival.

*IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

scroll to top