Închide

Farmec Cluj va continua să producă biocide de uz personal și după încheierea stării de urgență

Avatar
washing hands, wash your hands, hygiene

Fotografie de ivabalk pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Compania Farmec din Cluj-Napoca, cel mai mare producător român de cosmetice, a anunțat astăzi extinderea perioadei de avizare pentru producția și comercializarea noilor biocide de uz personal pe o perioadă adițională de 12 luni, potrivit unui comunicat de presă.

Inițial, produsele erau avizate de autorități doar pentru perioada stării de urgență, conform Ordonanței Militare nr. 4 din 29 martie 2020, în condițiile unei nevoi acute de biocide pe piață și a unei cereri în creștere.

Farmec a obținut avizele necesare pentru biocide de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, avize care atestă acțiunea virucidă, bactericidă și fungicidă a produselor.

În data de 27 aprilie, compania a început producția de biocide pentru uz personal și profesional. Noutatea absolută o reprezintă gama profesională de dezinfectanți Dermofarm, care conține dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, creați special pentru a fi utilizați în cabinete medicale, saloane de înfrumusețare sau alte spații care impun un grad ridicat de igienă. Aceștia au ca substanță activă alcoolul etilic în proporție de 80% (în volume), conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

„Ne bucurăm de sprijinul și cooperarea autorităților și partenerilor noștri pentru a asigura produsele necesare românilor în această perioadă plină de provocări. Dorim să confirmăm faptul că vom continua să producem și să comercializăm cu prioritate biocide în următoarea perioadă – biocide dezvoltate în acord cu legislația, pe baza unor rețete a căror eficiență este demonstrată clinic și care sunt prietenoase cu mediul și sigure pentru sănătatea întregii populații”, a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

La începutul crizei coronavirusului, Farmec a început urgent producţia a cinci produse noi, printre care două igienizante pentru mâini pentru uz personal, un nou săpun lichid antibacterian, precum şi unui dezinfectant universal ”Nufăr”.

scroll to top