Închide

Asos cumpără patru dintre brandurile Arcadia, după ce retailerul a falimentat în 2020

Avatar
shop, clothes, clothing

Fotografie de jarmoluk pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Retailerul online de modă Asos cumpără pentru 295 de milioane de lire sterline (334 milioane de euro) brandurile Topshop, Topman, Miss Selfridge și HIIT de la grupul de retail Arcadia, care a dat faliment în noiembrie 2020, potrivit Retail Detail.

Grupul britanic de modă Arcadia a dat faliment în noiembrie anul trecut, parțial ca urmare a crizei generate de Covid-19. Săptămâna trecută a devenit cunoscut faptul că Asos avea un puternic interes pentru unele dintre mărcile grupului și că negocierile exclusive erau în curs.

Asos cumpără cele patru mărci menționate mai sus și stocul rămas. Compania va plăti 265 de milioane de lire sterline (300 de milioane de euro) pentru etichete și alte 30 de milioane de lire sterline (34 de milioane de euro) pentru acțiuni, relatează BBC. Magazinele nu sunt incluse în ofertă.

CEO-ul Nick Beighton a declarat că achiziționarea mărcilor va accelera misiunea Asos de a deveni „destinația numărul unu pentru iubitorii de modă de douăzeci de ani din întreaga lume”. De asemenea, CEO-ul s-a declarat încântat că Asos a reușit să achiziționeze mărcile, în special datorită concurenței puternice. De asemenea, el crede că mărcile se potrivesc perfect platformei.

Între timp, administratorii Arcadia au confirmat, de asemenea, acordul. Aproximativ 300 de angajați responsabili cu proiectarea și achiziționarea diferitelor etichete vor putea lucra pentru Asos. Nu este clar ce se va întâmpla cu personalul de retail. Unii se tem că aproximativ 2.500 de oameni își vor pierde locul de muncă.

În prezent, sunt trei mărci Arcadia care nu au încă un nou proprietar: Dorothy Perkins, Wallis și Burton. Boohoo, care a cumpărat și Debenhams, ar putea să le preia. Evans, un alt fost brand Arcadia, a fost cumpărat de City Chic la sfârșitul anului trecut.

scroll to top