Închide

Aston Martin se așteapă la o creștere a vânzărilor în 2022. Ce modele lansează anul acesta?

Avatar
aston martin, car, sports car

Fotografie de PIRO4D pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Aston Martin și-a redus pierderea anuală în 2021, pe măsură ce vânzările au crescut, iar compania a declarat miercuri că se așteaptă la îmbunătățiri suplimentare în acest an, pe măsură ce lansează modele noi, mai profitabile și intenționează să crească prețurile în gama sa de modele, potrivit Reuters.

Producătorul britanic de automobile de lux a declarat că se așteaptă la o creștere a vânzărilor în 2022, în ciuda întreruperilor lanțului global de aprovizionare care au însoțit pandemia de COVID-19.

Compania a declarat luna trecută că veniturile sale de bază pentru 2021 au fost afectate de întârzierile în livrarea mașinii sale sport Valkyrie în ediție limitată.

Aston Martin a declarat miercuri că se așteaptă să livreze între 75 și 90 de modele Valkyrie în 2022.

Producătorul auto a adăugat că intenționează să lanseze primul său vehicul complet electric în 2025 și că din 2026 toate liniile de mașini noi vor avea o opțiune electrică.

Marca de mașini aleasă de agentul secret fictiv James Bond a avut o perioadă dificilă din 2018, nereușind să îndeplinească așteptările și consumând bani, determinând-o să aducă noi investiții de la miliardarul Lawrence Stroll în 2020, care este acum președinte executiv al companiei.

„Am făcut tranziția cu succes a modelului nostru de operare la cel al unui brand de performanță ultra-lux, cererea clienților fiind cu mult înaintea ofertei”, a spus Stroll într-un comunicat. „Afacerea noastră de bază este puternică și realizată conform planului, cu o profitabilitate substanțial îmbunătățită.”

Primele două vehicule noi produse de noua conducere a Aston Martin – DBX707, un SUV de lux, și V12 Vantage, o mașină sport puternică – vor fi lansate în acest an „cu o rentabilitate îmbunătățită în comparație cu modelele anterioare”, a spus compania.

Aston Martin a declarat că a început să încorporeze tehnologie de la acționarul Mercedes-Benz, care și-a mărit pachetul de acțiuni în producătorul de automobile aflat în dificultate în 2020, dar a adăugat că „în prezent nu există planuri de a emite acțiuni suplimentare” producătorului german până la începutul anului 2023.

Acordul din 2020 a extins un acord de furnizare existent pentru a oferi lui Aston Martin acces la tehnologia cheie Mercedes, inclusiv sistemele de propulsie hibride și electrice.

Aston Martin a raportat o pierdere operațională de 76,5 milioane de lire sterline (104 milioane de dolari) pentru 2021, față de 323 de milioane de lire sterline anul precedent, deoarece vânzările au crescut cu 82%, la aproape 6.200 de unități.

scroll to top