Închide

Atenție, români! Austriecii au introdus o nouă amendă de circulație rutieră

Avatar
Bicicleta Transport Alternativ Ecologic Mediu Flori Urban Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Din toamnă, se aplică reguli noi în traficul rutier din Austria. Totuși, mulți șoferi nu au acest aspect în vedere, iar o asociație din Austria Superioară solicită acum măsuri urgente. Practic, prin noua măsură, șoferii trebuie să păstreze distanța față de bicicliști, trotinetiști și scutere.

Modificarea Legii privind circulația rutieră (StVo) a intrat în vigoare de la 1 octombrie. Una dintre schimbări este legată de depășirea bicicliștilor, trotinetelor și scuterelor, astfel că șoferii trebuie să păstreze o distanță minimă, anunță B1 TV.

În localitate, distanța este de un metru și jumătate, iar în exterior este de cel puțin doi metri.

În cazul în care șoferii nu respectă aceste distanțe, ei pot fi sancționați cu o amendă de până la 100 de euro.

Totuși, mulți conducători nu au în vedere aceste reguli. Înainte de modificare, asociația Radlobby Oberösterreich, din landul Austria Superioară, a încercat să convingă consilierul regional pentru Transporturi, Günther Steinkellner, să lanseze o campanie de siguranță pe acest subiect.

„Prin urmare, o cerință esențială a noastră este inițierea unei campanii de sensibilizare la nivelul întregii Austrii Superioare. La urma urmei, problema nepăstrării unei distanțe de siguranță există de ani de zile”,

explică președintele asociației, Gerhard Fischer.

Dar problema este una le fel de gravă pe teritoriul întregii Austrii.

Statistici alarmante

50 de bicicliști au fost uciși pe drumurile din Austria în 2021. Aceasta este cu un sfert mai mult decât în 2020 (40 de decese) și cu 52% mai mult decât în 2019, când au avut loc 33 de decese. Alți 9 617 bicicliști au fost răniți, cu 3% mai mult decât în 2020, când se înregistrase deja un vârf.

Acest lucru înseamnă că niciodată în ultimii 30 de ani nu au fost rănite atât de multe persoane în timp ce mergeau cu bicicleta ca în 2021.

scroll to top