Închide

Sindicatele din educație consideră oferta Guvernului drept ”jignitoare”. Greva continuă!

Avatar
Fsli Greva Generala

Sursa foto: FSLI / Facebook.

Timp de citire: 2 minute

Sindicatele din domeniul educației organizează joi un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a susţine greva generală declanşată de la începutul săptămânii. Sindicaliştii au anunţat că resping oferta de până acum a Guvernului, pe care o consideră jignitoare, iar greva va continua, anunță News.ro.

Miercuri seara, reprezentanții guvernului au anunțat că le-au propus sindicaliștilor acordarea unor prime de 1.000 de lei în luna iunie, respectiv de 1.500 de lei în luna octombrie, pentru profesori și cadre auxiliare. Pentru personalul nedidactic, executivul a propus două tranșe de câte 500 de lei, în iunie și octombrie.

Prin vocea secretarului general al Guvernului, Marian Neacșu, Executivul a mai transmis că nu se poate vorbi de creşteri salariale şi nu pot fi acordate sporuri:

”Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială. Colegii din învăţământ sunt la maximul grilei, iar acest Guvern a făcut posibil acest lucru. Nu pot fi acordate sporuri”, a afirmat Marian Neacşu, miercuri seara.

De asemenea, joi, purtătorul de cuvânt al guvernului a amintit că pe 15 iunie urmează să fie definitivată noua lege a salarizării.

Principalele declarații ale reprezentanților sindicaliștilor din învățământ, preluate de aplicația Biziday:

  • Am hotărât să dăm un răspuns astăzi la oferta înaintată aseară. Miile de colegi spun un NU hotărât acestei oferte. Greva este pentru demnitate, pentru statutul social, este o grevă pentru respect.
  • Oamenii nu vor aceste bonusuri, vor să aibă venituri pentru pensii, majorări salariale adică. Aceste vouchere nu contribuie la pensii.
  • Guvernul nu a înțeles nimic cu aceste stimulente. Guvernul nu și-a luat niciun angajament pentru salarizare. Acea lege care urmează să fie dată nu înseamnă că va fi respectat statutul personalului didactic.
  • Oamenii demonstrează pentru că au fost jigniți. Ne vrem o țară care nu acceptă umilința. Pentru tot ce se întâmplă în continuare, ne referim la examene, este responsabilitatea guvernului. Ei știu care este situația, ei trebuie să vină cu o ofertă care trebuie să fie acceptată de colegii noștri. Colegii au transmis foarte ferm că atâta vreme cât nu va exista o ofertă corectă, vor continua protestele.
  • Nu vorbesc de înghețarea anului școlar. Guvernul decide când această acțiune se încheie.
scroll to top