Închide

Atenție, se apropie sezonul! Fermieri arestați pentru că au dat foc la miriște

Avatar
Incendiu Vegetatie

Foto: realitatea.md

Timp de citire: < 1 minut

Incendiile de vegetație sunt un fenomen prezent și în alte țări și care se răspândește cu repeziciune. Albania s-a confruntat zilele trecute cu un astfel de incident în care focul a pornit de la doi fermieri care au incendiat miriștea. Și în România mulți fermieri intenționează să-și ardă miriștea în pragul lucrărilor agricole de toamnă, dar amenzile au crescut considerabil și fapta poate fi chiar penală dacă se ajunge la distrugeri de bunuri sau incendii extinse.

Incendiile de vegetație sunt o problemă și în Albania, unde la finalul săptămânii trecute zeci de hectare. Focul a pornit după ce doi fermieri au dat foc la miriște, iar flăcările s-au extins rapid din cauza vântului.

Patru fermieri au fost arestați pentru incendierea terenurilor agricole. În total, polițiștii au arestat patru fermieri în ultimele 24 de ore pentru aceleași motive. Asta în timp ce zeci de militari și pompieri încearcă să stingă focul izbucnit pe coasta de sud a țării.

Mulți fermieri albanezi au dat foc câmpurilor cultivate pentru a curăța buruienile și resturile vegetale înainte de a semăna o nouă recoltă.

Luna trecută, 14 oameni au fost găsiți vinovați în Albania pentru declanșarea incendiilor de vegetație, potrivit Digi 24.

Mare atenție! Amenzile pentru incendierile de miriște sunt foarte mari și vă puteți chiar cu dosar penal pentru distrugere și alte fapte penale, plus amenzi consistente pentru poluare, venite de la Garda de Mediu.

Anul trecut, ministrul Mediului de atunci, Tanczos Barna, a anunțat că amenzile pentru incedierea miriștilor și vegetației pentru persoanele fizice au fost mărite până la 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice până la 100.000 de lei.

scroll to top