Închide

Australia | Un porumbel american va „suporta consecințele” pentru intrarea ilegală în țară

Avatar
9fcffff4 1a09 41e2 96a2 21c3944a1628 (1)

foto: captură video Nine Network/via REUTERS TV

Timp de citire: 2 minute

Un porumbel care a supraviețuit unei lungi călătorii, din Statele Unite în Australia, ar putea fi sacrificat din cauza regulilor australiene stricte de biosecuritate. Totuși, o călătorie înapoi acasă este, de asemenea, posibilă, după ce susținerea pentru iertarea lui a crescut, scrie Reuters.

„Sacrificarea porumbelului este cea mai bună protecție pentru păsările și animalele sălbatice australiene”, a declarat într-un comunicat departamentul agricol al Australiei.

Potrivit presei din Australia, Kevin Celli-Bird, rezident în Melbourne, a găsit porumbelul în grădina sa, de Boxing Day (Ziua Cadourilor, 26 decembrie) și, verificându-i tag-ul de la picior, a descoperit că era înregistrat la un proprietar din Alabama, SUA.

Autoritățile australiene au declarat că a început o anchetă pentru a stabili autenticitatea etichetei, deoarece este puțin probabil ca pasărea să fi zburat mai mult de 13.000 de kilometri, până în Australia, și ar fi putut călători pe o navă de marfă.

Autoritățile analizează, de asemenea, opțiuni de gestionare a riscurilor de biosecuritate și asta poate însemna mutarea păsării înapoi în Statele Unite, dacă autoritățile de acolo sunt de acord.

Porumbelul, care a fost numit „Joe”, a câștigat popularitate pe platformele de socializare, mulți utilizatori postând tweet-uri cu hashtagul #joethepigeon, cerând întoarcerea sa în siguranță în Statele Unite.

„Soția mea l-a botezat Joe. A vrut să-l numească Donald, dar ne-am gândit că poate nu e “politically correct”, așa că l-a numit Joe în schimb ”, a declarat Celli-Bird pentru postul de televiziune Nine Network.

Australia are reglementări stricte de carantină privind introducerea în țară a animalelor sau a păsărilor vii, cu scopul de a preveni răspândirea bolilor pe aridul continent.

„Dacă Joe a venit într-un mod care nu a îndeplinit măsurile noastre stricte de biosecuritate, atunci ghinionul lui. Fie zboară acasă, fie suportă consecințele ”, le-a spus vicepremierul Michael McCormack reporterilor.

În 2015, actorul Johnny Depp, și soția lui de atunci, Amber Heard, au fost acuzați de introducerea ilegală în Australia a terrierilor lor Yorkshire, Pistol și Boo, dar au fost eliberați sub condiția unei bune purtări.

scroll to top