Închide

Austria | Stimul de 25 de euro pentru fiecare vaccin administrat de către personalul sanitar

Avatar
woman, healthcare professional, syringe

Fotografie de Tumisu pe Pixabay

Membrii personalului sanitar austriac vor primi câte 25 de euro pentru fiecare doză de vaccin anti-COVID-19 administrată, plus un bonus de 150 de euro pe oră, dacă vor trebui să se deplaseze la cămine de bătrâni, relatează agenţia EFE, citată de AGERPRES.

Aceste sporuri au fost convenite între guvern şi asociaţiile medicilor. Finanţarea lor va fi asigurată de sistemul de asistenţă socială, astfel că măsura nu va presupune costuri pentru landurile federale, care trebuie să asigure distribuirea vaccinurilor.

Campania de vaccinare este în Austria în prima etapă, în care se vaccinează personalul sanitar, pacienţii din grupele de risc şi rezidenţii din căminele pentru vârstnici.

Austria se află în prezent într-un al treilea lockdown decretat pentru a limita răspândirea coronavirusului, autorităţile nereuşind încă să frâneze ritmul îmbolnăvirilor. În ultimele şapte zile s-au înregistrat 163 de cazuri la 100.000 de locuitori, în timp ce numărul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la 6.819.

scroll to top