Închide

Automobilul electric Dacia Spring, pentru prima oară pe străzile Bucureștiului

Avatar
Dacia Spring

Foto: YouTube

Timp de citire: < 1 minut

Automobilul electric Dacia Spring este pentru prima oară pe străzile din România. Vedem în premieră cum arată mașina râvnită de mii de români. Este sub marca românească, dar făcută exclusiv în China. Comenzile din primele două zile au atins un nivel similar cu vânzările maşinilor electrice din 2019 și 2020.

Au fost peste 4.000 de comenzi , dar numai 700 s-ar putea livra în acest an, conform Digi 24.

Modelul va fi comercializat în România la preţuri cuprinse între 16.800 şi 18.100 de euro și are are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP şi de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat, scrie Agerpres.

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Modelul este disponibil, încă de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver, la care se va adăuga, ulterior, o a patra opţiune – Goji Red.

Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul şi de opt ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică.

scroll to top