Închide

Asculți Miley Cyrus și câștigi! Cum pot fanii vedetei să devină milionari în dolari?

Avatar
190815 Miley Cyrus Ew 454p 9b94f442e45ade57fce18129dc5ea5aa

foto: Armend Nimani / AFP - Getty Images

Timp de citire: 3 minute

Vedeta pop Miley Cyrus a întreprins miercuri o campanie de promovare în cadrul căreia fanii pot să câștige acțiuni în valoare de 1 milion de dolari oferite de aplicația Cash App, dezvoltată de compania Square Inc. Fanii pot intra în concursul prilejuit de a 15-a aniversare a premierei serialului ”Hannah Montana”, care a făcut-o celebră la o vârstă fragedă, postând comentarii pe profilurile ei de Twitter sau Instagram, scrie Bloomberg.

Este cea mai recentă ilustrare a modului în care acțiunile la bursă ajung în lumina reflectoarelor culturii pop, încetând de multă vreme să mai fie percepute ca niște instrumente financiare plictisitoare și greu de înțeles, asociate exclusiv cu traderii profesioniști de pe Wall Street. De asemenea, este o reflectare a modului în care companiile din Silicon Valley, cum este și cazul celor de la Square, utilizează puterea rețelelor sociale pentru a atrage mai mulți clienți. De altfel, nici nu este greu de intuit de ce: directorul executiv al Square este însuși co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey.

După ce a postat anunțul privind concursul, Miley Cyrus a mai pus pe Twitter și un link prin care îi invita pe urmăritorii săi ”să afle mai multe despre acțiunile la burse”.

Nu este prima dată când Cash App colaborează cu vedete pop. În august, rapperii Meghan Thee Stallion și Cardi B au derulat o campanie asemănătoare, în care a fost oferită suma de 1 milion de dolari în numerar, prin intermediul serviciului oferit de aplicație.

Interesul pentru acțiuni și piețe bursiere a explodat în ultimul an în Statele Unite, în condițiile în care oamenii închiși în case în timpul perioadelor de carantină au început să descarce aplicații de profil, precum Robinhood, și să tranzacționeze acțiuni ca să le mai treacă din plictiseală.

La creșterea popularității acestei îndeletniciri au mai contribuit și companii precum Tesla, a miliardarului Elon Musk, ale cărei acțiuni în creștere puternică au devenit extrem de atrăgătoare în ultimul an, precum și episodul GameStop, de pe Reddit, și chiar interesul în creștere puternică pentru criptomonede.

Pe de altă parte, unii consilieri financiari cred că este posibil să se fi ajuns ceva cam prea departe, temându-se că unii investitori mici își riscă sume de bani pe care nu își permit să-i piardă.

Companiile care susțin acest boom nu sunt descurajate de o astfel de perspectivă. Chiar luna trecută, Square a anunțat că a cumpărat 170 de milioane de dolari în Bitcoin, ceea ce ilustrează interesul și încrederea pe care Dorsey o acordă criptomonedelor. De asemenea, Robinhood se pregătește să se listeze, deși se confruntă cu un control intens din partea autorităților de reglementare și a congresman-ilor.

În ce privește oferta lansată de Miley Cyrus, o parte dintre cei care i-au dat curs au început deja să primească acțiunile gratuite pe care le așteptau. Desigur, Tesla a fost printre cele mai solicitate titluri.

Jordon Cameron, un tânăr de 28 de ani din Wichita, Kansas, spune că folosește Cash App de mai bine de trei ani. La doar vreo cinci minute după ce a postat un comentariu la postarea lui Miley Cyrus, a primit o notificare că a primit acțiuni Tesla în valoare de 100 de dolari. El spune că vestea a fost ”ceva super-pozitiv, într-o lume atât de negativistă și toxică”.

De ce a vrut Tesla?

”Tesla și Elon sunt pionieri ai inovației în ceea ce privește bateriile și vehiculele electrice, așa că am încercat marea cu degetul. În definitiv, ori la bal, ori la spital”, a spus el.

Alex Mendez, un puști de doar 18 ani, a primit și el acțiuni Tesla în valoare de 100 de dolari, în timp ce Madison Bennett, o tânără de 20 de ani din Boston, a primit acțiuni de 50 de dolari.

Campania va continua până pe 13 aprilie, iar câștigătorii sunt selectați aleatoriu dintre cei care postează comentarii pe conturile vedetei.

scroll to top