Închide

Autostrada Soarelui, plină de cratere. Cu un decembrie cald, CNAIR acuză ciclul îngheț-dezgheț

Avatar
Gropi Autostrada

Colaj foto: voceavalcii.ro

O călătorie pe Autostrada Soarelui îi poate duce pe șoferi, cu mașinile, la un service auto. Sensul de mers dinspre Constanța spre București, este plin de gropi. Compania de Drumuri dă vina pe ciclurile îngheț-dezgheț, în condițiile în care iarna a fost foarte caldă până acum, iar primul episod de ger este anunțat abia la finalul acestei săptămâni.

La km 34 al Autostrazii A2, sensul către capitală, șoferii trebuie să încetinească, pentru că sunt gropi, una după alta. Iar foarte aproape de acest loc, la mai puțin de 20 de metri este o altă groapă care măsoară 50 de centimetri, conform unui reportaj Digi 24.

De multe ori, pentru a evita să își avarieze mașina, șoferii circulă între benzi, asta în cazul în care nu este aglomerat și reușesc să vadă gropile la timp. Mai rău este noaptea, spun conducătorii auto. Unii dintre ei chiar au ajuns cu mașinile la service din cauza craterelor din asfalt.

Șoferii se plâng că plătesc taxe la stat, roviniete, le ocolesc reduc viteza, dar tot ajung să își spargă cauciucurile sau să schimbe articulațiile roților.

Pe traseu am găsit inclusiv pneuri distruse abandonate de șoferii pățiți. Compania de Drumuri spune că gropile în asfalt se formează atât din cauza îmbătrânirii drumului cât și ca urmare a ciclurilor îngheț-dezgheț și a folosirii materialelor antiderapante. CNAIR anunță lucrări în zona cu probleme.

Ce spune CNAIR? “În vederea asigurării viabilității drumului prin efectuarea reparațiilor la partea carosabilă, în completarea restricției de viteză la 80 km/h montată în 2018, se impune și devierea traficului din banda 1 în banda 2, pe sectorul cu degradări și menținerea restricției pe toată perioada reparațiilor”. 

Din primăvară, compania de drumuri anunță că între kilometri 32 și 27 pe sensul către Capitală încep lucrări pe întregul tronson.

scroll to top