Închide

Averi SF | Drulă, călare pe un unicorn, și-a umplut buzunarele prin simple livrări cu drone

Avatar
Unicorn Bani

Foto: zentrada.eu

Timp de citire: < 1 minut

Munciți și abia reușiți să vă plătiți facturile? Ghinion! Unii oameni politici din România au găsit soluția pentru a se îmbogăți cu minim efort. Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, a dezvăluit, într-un interviu acordat în exclusivitate postului România TV cum a ajuns milionar peste noapte, chiar în timp ce era ministru la Transporturi. Despre suspiciunile care planează asupra lui Drulă, am mai scris AICI.

„Explicaţia este foarte simplă. Înainte să intru în politică am fost unul dintre primii colaboratori ai unui start-up american în domeniul dronelor care livrează automat pachete. Ca unul dintre primii colaboratori am avut opţiunea să achiziţionez nişte acţiuni la această companie în anul 2016.

Aceste acţiuni sunt în toate declaraţiile mele de avere din momentul în care am ocupat o poziţie publică.

Între timp, start-up-ul respectiv a devenit ceea ce numeşte un unicorn (…) adică o companie care are o valoare de piaţă de peste un miliard de dolari. Undeva la trei miliarde (de dolari) este estimată în prezent. Anul trecut, în 2021, am vândut prima oară o parte din aceste acţiuni – aproximativ 20% dintre acţiunile pe care le deţin”, a declarat Cătălin Drulă, explicând proveniența averii sale.

Cătălin Drulă, USR, este ministrul care s-a îmbogățit cel mai mult în funcția pe care a deținut-o în Guvern timp de 8 luni de zile, cea de ministru al Transporturilor, banii din conturi înmulțindu-se de aproape 5 ori, de la 150.000 de euro la aproape 710.000 de euro. De asemenea, investițiile fostului demnitar au crescut de peste 100 de ori, de la puțin peste 20.000 de dolari la peste 2,5 milioane de dolari, conform unei anchete psnews.ro, citată de AFACERI.news AICI.

scroll to top