Închide

Avertisment al Poliției Române privind două modele de citații false

Avatar
internet, crime, cyber

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Poliția Română atrage atenția privind o nouă campanie de “phishing” care se folosește de două modele de citații false care sunt trimise pe e-mail cetățenilor.

Citațiile poartă sigla și înscrisul Ministerului Afacerilor Interne și vor să pară că sunt trimise din partea Inspectoratului General al Poliției Române sau Europol.

Mddkyjrlnjvimjvmytbimthhodvhzjzizwq0mdcyodc=.thumb
foto: Poliția Română/Facebook

Sursa foto: Poliția Română/Facebook

Otg5ytg3mtfkzdu3ode2mdvjnja4mdnhzwmxogq4m2m=.thumb
foto: Poliția Română/Facebook

Sursa foto: Poliția Română/Facebook

Destinatarii care găsesc aceste citații false în e-mail sunt anunțați că ar face obiectul mai multor acțiuni legale pentru diferite fapte și li cer explicații. Totodată, sunt amenințați cu o serie de consecințe dacă nu răspund.

“În situația în care primiți astfel de email-uri, nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online, pe portalul de petiții al Poliției Române – https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online”, se arată în mesajul postat pe Facebook de Poliția Română.

Campaniile de phishing (înșelăciune) încearcă să obțină date confidențiale ale unei persoane folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.

scroll to top