Închide

Avertisment grav din partea Opoziției: “România se îndreaptă spre faliment”

Avatar
Cristina Pruna

Foto: Facebook Cristina Prună

Timp de citire: 2 minute

Guvernul face promisiuni care nu sunt sustenabile, a avertizat deputata USR Cristina Prună, vineri, pe B1 TV, acolo unde a reclamat că autorii noii legi a pensiilor nu au indicat și o sursă de finanțare pentru majorările vehiculate.

Întrebat cum se vede din opoziție situația referitoare la noua lege a pensiilor, deputata USR a afirmat:

„Eu văd o mare iresponsabilitate la acest guvern. Pentru că, pe de o parte, pensia nu este o favoare, nu este un moft. Este un drept pe care o persoană care a muncit toată viața îl are. De cealaltă parte, pixul acesta al Guvernului vine și face niște promisiuni care nu sunt sustenabile dacă ne uităm la bugetul de stat. Ei nu au indicat sursa de finanțare”.

„Dacă ne uităm la cifrele astea și dacă ne uităm și la situația economică din prezent a României, vedem că nu pot fi susținute aceste creșteri, ceea ce este extrem de trist. Guvernul ce ar trebui să facă? Să vină odată cu sursa aia de finanțare și să ne spună, uite, putem să reducem cheltuielile statului aici și o să avem mai mulți bani pentru pensionarii din România”,

a explicat Cristina Prună.

„Ei nu vor să facă lucrul acesta. De ce? Tocmai că urmează acest electoral, da, ei nu au această dorință de a tăia cheltuielile statului. Din păcate, dacă ne uităm și către FMI, și acele cifre, că până la urmă nu vine FMI să facă legea la noi în țară, ei vin și pun pe masă niște calcule de impact, or dacă ne uităm la impactul pensiilor în PIB și faptul că nu avem bani să acoperim aceste creșteri, vedem că România se îndreaptă către faliment, or asta ar trebui să ne îngrijoreze pe toți. Pentru că se pot mări pensiile și cu 80%, și cu 100%, întrebarea este dacă pensionarii și noi, toți românii, vom mai face ceva cu banii aceia, zerourile acelea vor mai avea vreo valoare?”, a mai declarat Cristina Prună.

scroll to top