Închide

Banca Transilvania, tranzacție surprinzătoare pe piața Moldovei: a cumpărat o sucursală BCR!

Avatar

Foto: Banca Transilvania.

Timp de citire: < 1 minut

Banca Comercială “Victoriabank” S.A., care este deținută de Banca Transilvania, a finalizat achiziționarea în totalitate a acțiunilor deținute anterior de Banca Comercială Română în filiala “BCR Chișinău” S.A., conform informațiilor furnizate de Ziarul de Gardă și citate de Rador. Acest acord a fost inițial semnat în luna martie a anului 2023, între BCR și Banca Transilvania.

Procesul de tranzacționare s-a desfășurat prin intermediul Bursei de Valori din Moldova. Foștii proprietari au primit o sumă totală de puțin peste 224 de milioane de lei pentru cele 72,813 acțiuni pe care le dețineau, conform informațiilor publicate pe bizlaw.md.

Odată ce tranzacția a fost finalizată cu succes, Victoriabank devine noul proprietar al BCR Chișinău și va prelua portofoliul de clienți, proiecte și servicii, precum și echipa și sucursalele BCR Chișinău.

Potrivit surselor, această tranzacție a fost posibilă după ce, la sfârșitul anului precedent, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare a aprobat înregistrarea pe piața reglementată a acestei tranzacții speciale de vânzare-cumpărare a 72,813 acțiuni obișnuite nominative de clasa I emise de BCR Chișinău.

La momentul tranzacției, BCR Chișinău avea peste 13,000 de clienți activi, 110 angajați și opera în patru unități, două în Chișinău și câte una în Cahul și Bălți.

Victoriabank ocupă poziția a treia în Republica Moldova în ceea ce privește activele, având aproape 300,000 de clienți activi și 70 de filiale pe întreg teritoriul țării.

În luna martie a anului 2023, cele două bănci au anunțat că au ajuns la un acord de vânzare și că tranzacția urma să fie finalizată până la sfârșitul anului precedent.

scroll to top