Închide

Băncile digitale, tot mai atractive pe mapamond. Ce variante aveți la îndemână?

Avatar
E Banking

Foto: pinterest.com

Timp de citire: < 1 minut
Tot mai mulți europeni decid să-și depoziteze banii în noile bănci virtuale. Aceștia au încredere să-și pună banii în conturi bancare ce depășesc granițele țării. Băncile bancare folosesc interfațe prietenoase și intuitive ce asigură o mai bună gestionare și transparență a banilor, anunță B1 TV.

Băncile digitale, asemănătoare Revolut, asigură și achiziționarea de criptomonede, iar în cadrul acestora poți achiziționa criptomonede precum Bitcoin, Ethereum, dar și altele. Bineînțeles, chiar dacă băncile digitale au conturile în afara granițelor, asta nu-i scuză pe europeni de plata taxelor, fiecare autoritate fiscală având strânse legăturile cu noile bănci digitale.

Pentru Europa, Revolut reprezintă cea mai populară alternativă a băncilor moderne, dar în America de Nord, Square este cea mai populară platformă economică, ce are funcții asemănătoare cu Revolutul european.

În ceea ce privește piața asiatică, soluțiile alternative sunt propuse de băncile oficiale. Rakuten Bank, în Japonia, Kakao Bank, în Coreea de Sud, sunt doar câteva dintre marile nume ce își fac loc în piața asiatică.

Chiar și în Africa, tot mai multe bănci digitale își fac prezența în piața fiscală. Zoona, în Zambia și Africa de Sud, dar și Carbon în Ghana și Kenya.

scroll to top