Închide

Familiile din spatele Auchan și Carrefour continuă să se curteze

Avatar
Auchan Carrefour

Colaj foto: fucaa.com

Timp de citire: < 1 minut

O căsătorie între grupurile franceze de retail Auchan și Carrefour nu pare să fie complet exclusă: acționarii majori ai familiei din spatele ambelor companii continuă să poarte discuții.

În principiu, discuțiile exploratorii de preluare dintre Auchan și Carrefour au fost definitiv oprite în octombrie. Potrivit zvonurilor, familia Mulliez, proprietara Auchan, a încercat să se apropie la începutul acestui an, dar a fost refuzată de Alexandre Bompard, directorul general al Carrefour.

Dar, deși ambele conduceri au renunțat la proiect, acest lucru se pare că nu se aplică acționarilor familiei. Canalul de afaceri francez BFMTV consideră că familia Mulliez este încă în discuții cu familia Moulin, care este cel mai mare acționar al Carrefour cu 11,5% din acțiuni și care ar dori să scape de participarea sa – dar numai în schimbul unor numerar, nu actiuni. Aici se ciupește pantoful. Familia Mulliez ar lua în considerare acum atragerea unui partener financiar pentru a face afacerea posibilă, potrivit RetailDetail.eu.

Majoritatea observatorilor și analiștilor nu consideră o căsătorie între Auchan și Carrefour o idee bună. Împreună, ambele companii ar deveni liderul de piață clar în Franța, dar este o problemă complexă, cu oportunități limitate de sinergie. În plus, există puține șanse ca autoritățile antitrust să lase pur și simplu o fuziune.

scroll to top