Închide

Banii strânși la ciorap de bogații lumii în timpul pandemiei ridică industria yahturilor de lux

Avatar
Sanlorenzo 500exp

Sanlorenzo 500EXP. Sursa foto: Simpson Marine / Sanlorenzo SpA.

Timp de citire: 2 minute

Producătorul italian de yahturi Sanlorenzo SpA a înregistrat o creștere spectaculoasă a cererii din partea clienților săi, unii dintre cei mai bogați oameni din lume, anunță directorul general al companiei, Massimo Perotti, într-un interviu citat de Bloomberg.

Șeful constructorului de ambarcațiuni de lux cu sediul în Ameglia, pe coasta Tireniană a Italiei, spune că mulți dintre clienți sunt la prima astfel de achiziție, iar acest comportament ar putea fi pus pe seama relaxărilor restricțiilor pandemice în cea mai mare parte a lumii și a banilor necheltuiți în perioada trecută de la debutul acesteia.

Compania se așteaptă la o creștere de ”două cifre” a veniturilor în 2022 și 2023, potrivit lui Perotti.

Luna trecut, Sanlorenzo a raportat o creștere cu aproximativ 43% a veniturilor din vânzarea de yahturi noi în prima jumătate a acestui an, crescându-și estimările pentru 2021.

2021 va fi un ”an extraordinar”, a mai spus Perotti, grație comenzilor noi neașteptat de multe primite de companie în ultimele luni. Regiunea Asia-Pacific, alături de SUA, au început să-și revină încă de la începutul anului, iar ultimele date arată că și piața europeană își revine începând cu finalul verii.

Pentru yahturile de lux, SUA rămân, de departe, cea mai mare piață la nivel global și va continua să fie un motor de creștere și pe viitor, anticipează șeful Sanlorenzo.

Compania continuă să își manifeste interesul pentru o achiziție a unuia dintre rivali, Perini Navi, ”dar numai la prețul corect”, subliniază Perotti, considerând că evaluarea de aproximativ 48 de milioane de euro a prețului de vânzare este prea mare, având în vedere investițiile necesare în retehnologizarea și modernizarea companiei.

Virajul spre ”verde” al industriei yahturilor de lux

”Abordarea ecologică urmează să reprezinte cea mai importantă tendință în industria noastră în următorii ani. Cred că viitorul nostru îl reprezintă hidrogenul”, a mai spus CEO-ul Sanlorenzo.

De altfel, la începutul lunii trecute, Sanlorenzo anunța că a început o colaborare cu gigantul Siemens Energy pentru a dezvolta un sistem de pile de combustie cu metanol, folosind hidrogen pentru a genera electricitatea la bordul ambarcațiunilor.

Cele două companii lucrează, de asemenea, la sisteme de propulsie diesel-electrice și hibride de nouă generație, pentru a reduce emisiile și consumul de combustibil la bordul yachturilor.

scroll to top