Închide

Barbu, despre limitarea adaosului comercial la produsele româneşti: O vom vedea anul acesta. Se lucrează la proiect

Avatar
Supermarket Lactate Iaurturi Energie Verde Frigidere Mega Image Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto Contactati www.afaceri.news

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că proiectul pentru limitarea adaosului comercial la produsele româneşti va fi implementat în acest an.

„Sigur că îl vom vedea anul acesta, se lucrează la acest proiect. În momentul de faţă ştim foarte bine că ordonanţa privind plafonarea adaosului comercial a fost prelungită de către Parlamentul României până pe 31 decembrie – şi le mulţumesc colegilor pentru că şi astăzi vedem o scădere a inflaţiei şi astăzi vedem, din datele Institutului Naţional de Statistică, că indicele preţului de consum a scăzut pe cele 21 de alimente de baze din ordonanţa pe care noi am dat-o în Guvernul României, cu procente între 8 şi peste 30%”, a explicat Florin Barbu, întrebat despre subiect, la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

El a adăugat că autorităţile lucrează la un proiect prin care va fi limitat adaosul comercial la produsele româneşti, arată News.ro.

Ministrul Agriculturii a reamintit de ordonanţa prin care măsura plafonării adaosului comercial a fost prelungită de către Parlament până pe 31 decembrie 2024.

„Se lucrează, nu voi da drumul la acest act normativ până toţi factorii implicaţi, vorbim aici de zona de retail, vorbim de procesatori, vorbim de Consiliul Concurenţei – nu ne vom pune de acord cu acest act normativ. Sigur, când vom finaliza acest act normativ va fi prima conferinţă pe care Ministerul Agriculturii o va pune în cadrul ministerului şi va pune la dispoziţie presei din România”, a completat Barbu.

Acesta a subliniati că documentul nu ar putea fi aprobat până la sfârşitul lunii iunie. Totuşi, există şi „o variantă de aprobare prin ordonanţă, apoi să fie transmis către Parlament pentru aprobare”, a conchis ministrul PSD.

scroll to top