Închide

Belgia interzice vânzarea diverselor produse din plastic de unică folosință

Avatar
Plastic

Foto: capital.ro

Timp de citire: < 1 minut

De astăzi, vânzarea diverselor produse din plastic de unică folosință, cum ar fi tacâmuri, vată și paie, nu va mai fi permisă în Belgia.

Interdicția, care este o implementare a legislației europene, se aplică bețișoarelor de vată din plastic, tacâmurilor, farfurii, paielor (cu excepția paielor vândute în farmacii pentru persoanele cu dificultăți de băut și/sau de mâncare), agitatoare de cocktail, bețișoare de baloane de petrecere, recipiente. și pahare din polistiren expandat (inclusiv capace și capace), recipiente pentru alimente din polistiren expandat pentru a păstra alimente pentru consum imediat, utilizate, de exemplu, pentru mesele de tip fast-food și produse din materiale plastice oxo-degradabile. Se face o excepție pentru stocurile existente, potrivit RetailDetai.eu.

În plus, patru categorii de produse vor primi o etichetă care să indice prezența plasticului și impactul acestuia asupra mediului. Acestea includ prosoape igienice, tampoane și aplicatoare pentru tampoane, șervețele umede pentru igiena personală, pahare și produse din tutun cu filtre și filtre destinate utilizării în combinație cu produse din tutun.

La începutul anului viitor vor fi interzise și pungile de plastic din magazine. Totuși, pungi de plastic foarte ușoare, pungi de plastic reutilizabile care îndeplinesc cerințe specifice și pungi livrate în aeroporturi din motive de securitate ar fi în continuare permise.

scroll to top