Închide

Și giganții plâng câteodată | Sute de joburi tăiate la Danone. Ce branduri sunt afectate?

Avatar
Danone Taie Joburi

Foto: sharecast.com

Timp de citire: 2 minute

Restructurarea gigantului alimentar anunțată la sfârșitul anului trecut va afecta și activitățile belgiene ale Danone. Mai ales brandul alternativelor vegetale de lactate Alpro este lovit puternic.

La sfârșitul anului trecut, Danone a anunțat că până la 2.000 de locuri de muncă din partea de birouri vor dispărea în întreaga lume. Acum devine clar și cât de mari vor fi pagubele. Cel puțin în Belgia, ca urmare a reorganizării, un total de 120 de locuri de muncă vor dispărea în departamentele de lactate, apă (Evian), lactate pe bază de plante (Alpro) și alimente pentru bebeluși (Nutricia), conform Retail Detail.

Pe de altă parte, compania speră să țină cât mai mulți oameni la bord. Potrivit purtătorului de cuvânt Ann De Jaeger, vor fi create totuși 67 de noi locuri de muncă. Astăzi, cele patru divizii menționate mai sus au încă un management propriu, scrie cotidianul belgian De Tijd. Danone optează acum să le îmbine într-o singură structură belgiană, astfel încât locurile de muncă suprapuse să poată fi eliminate.

Focusul restructurării din Belgia va fi la sediul Alpro din Gent, unde toate funcțiile comerciale ar dispărea. Adică 68 de joburi dintr-un total de 500 de posturi de funcționar.

În viitor, Alpro Gent se va concentra doar pe dezvoltarea de noi produse și pe comercializarea globală a tuturor produselor Danone pe bază de plante.

Gigantul lactat francez are două locații de producție în Belgia, la Rotselaar și Wevelgem. Restructurarea nu va avea consecințe pentru lucrătorii care lucrează acolo.

Plnaurile corporației sunt ca reorganizarea globală să sporească din nou profitabilitatea Danone. Rezultatele slabe ale companiei au dus indirect la demisia CEO-ului Emmanuel Faber, care va fi înlocuit de Antoine de Saint-Affrique.

Danone România face parte din Grupul Danone prezent în 120 de țări și unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, deținând locul 1 în lume în fabricația de produse lactate proaspete și locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate și a alimentației pentru bebeluși. Grupul Danone a înregistrat în 2011 vânzări de peste 19 miliarde de euro. Grupul Danone are 4 divizii: lactate proaspete, ape, nutriție infantilă și medicală.

Pe piața de lactate din România, Grupul Danone este prezent încă din anul 1996, devenind lider al acestei piețe în 2000.

Numele Danone vine de la „Danon”, numele de alint al lui Daniel, fiul lui Isaac Carasso, fondatorul iaurtului Danone. Primele iaurturi au fost produse în anul 1919, în Barcelona, cu fermenți proveniți de la Institutul Pasteur. Zece ani mai târziu, a fost inaugurată prima fabrică de iaurturi la marginea orașului Paris.

scroll to top