Închide

Bentley devine brand complet electric până în 2030, în urma unor investiții de 3.4 miliarde $

Avatar
bentley, car, vehicle

Fotografie de djedj pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Bentley Motors intenționează să investească 2,5 miliarde de lire sterline (aproximativ 3,4 miliarde de dolari) în următorul deceniu pentru a deveni un brand de lux complet electric până în 2030, a declarat miercuri producătorul de automobile, potrivit CNBC.

Investiția va include cercetare și dezvoltare, dar și modernizări semnificative ale campusului istoric de producție al fabricii Bentley din Crewe, Anglia, până în 2032, a spus compania. Campusul Crewe este singura unitate de asamblare a Bentley la nivel global.

Bentley, care este deținută de producătorul german Volkswagen, și-a anunțat obiectivul de electrificare în 2020 ca parte importantă a planului său de transformare a afacerii „Beyond100”, care include, de asemenea, planul companiei de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Este prima dată când a dezvăluit suma investiției.

Primul vehicul electric al lui Bentley este programat să iasă de pe linia de producție în 2025, potrivit companiei.

”Beyond100 este cel mai îndrăzneț plan din istoria Bentley și din segmentul de lux. Este o foaie de parcurs ambițioasă și credibilă către neutralitatea carbonului a întregului nostru sistem de afaceri, inclusiv trecerea la 100% BEV în doar opt ani”, a declarat directorul general și președintele Bentley, Adrian Hallmark, într-un comunicat.

Schimbarea este o mișcare majoră pentru producătorul de automobile, care este cel mai bine cunoscut pentru vehiculele sale ultra-luxoase, cu motoare cu opt și 12 cilindri, care pot costa milioane de dolari.

Dar, spre deosebire de mulți producători de automobile, Bentley se va baza pe vehiculele electrice hibride plug-in în tranziția sa către cele electrice. Compania intenționează să ofere exclusiv modele electrificate, inclusiv complet electrice și hibride plug-in, începând cu 2026. Bentley oferă în prezent o versiune hibridă plug-in de 160.000 USD a SUV-ului său Bentayga.

Planurile lui Bentley urmează celui de-al doilea an consecutiv de vânzări record. A raportat vânzări de 14.659 de vehicule anul trecut, o creștere de 31% față de recordul de vânzări anterior al companiei de 11.206 de mașini și SUV-uri în 2020. Vânzările record au avut loc în timp ce o mare parte din industria auto globală se lupta cu problemele lanțului de aprovizionare.

Mărcile auto de lux, așa cum sunt Bentley, Ferrari și Aston Martin, au de rezolvat o dilemă complicată. Pe de o parte, nu pot renunța la identitatea mărcilor, indisolubil legată de tradiția motoarelor cu combustie internă. Pe de altă parte, nici nu pot să rămână în urmă în cursa tranziției spre electrificarea întregii industrii auto, transmite Bloomberg.

Deși construit și în jurul performanței superioare a motorului, efortul lui Bentley de a se electrifica beneficiază de ajutor din investițiile vaste în tehnologie ale Volkswagen, care încearcă să provoace Tesla Inc. ca producător dominant de vehicule electrice.

scroll to top