Închide

Bill Gates, eterna surpriză | Cine este cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA?

Avatar
Bill Gates Agricultura

Foto: news.agro-center.com.ua

Timp de citire: 2 minute

O știre de ultimă oră confirmă că miliardarul american Bill Gates, co-fondatorul gigantului Microsoft, și soția sa, Melinda, sunt cei mai mari proprietari de terenuri agricole din Statele Unite. În total, cei doi dețin aproximativ 269.000 de acri de teren (circa 1.197.870 metri pătrați, adică peste 1000 de kilometri pătrați) împrăștiați în diferite state, potrivit calculelor efectuate de publicația The Land Report, citată de Business Insider.

Familia Gates deține terenuri în 19 state. Cele mai întinse se află în statul Louisiana (aproape 280 kilometri pătrați), urmat de Arkansas (aproximativ 194 de kilometri pătrați), Arizona (peste 104 kilometri pătrați), Nebraska (peste 83 de kilometri pătrați) și Mississippi (peste 68 de kilometri pătrați). Cel mai mic teren se află în New Mexico, unde cuplul deține doar un acru de teren.

Omul de afaceri cumpără terenuri de câțiva ani. Potrivit The Land Report, Gates deține pământuri în mod direct sau prin fondul său de investiții Cascade Investment.

Reprezentantul organizației a refuzat să dezvăluie detaliile unora dintre tranzacții, însă a menționat că activitățile fondului sunt legate de sprijinirea și dezvoltarea unei agriculturi eficiente.

Familia Gates a achiziționat terenuri lângă Phoenix, Arizona în noiembrie 2017. Apoi a investit 80 de milioane de dolari pentru construcția unui oraș inteligent Belmont, unde vor fi ridicate clădiri rezidențiale și de birouri, instituții de învățământ, o rețea de transport digitală și noduri de infrastructură.

Multiplele proprietăți formate din terenuri agricole ale lui Bill Gates nu par deloc ieșite din comun.

În 2017, Fundația Bill și Melinda Gates a promis 300 de milioane de dolari pe parcursul a trei ani pentru a sprijini cercetarea ca ajutor pentru fermierii cu venituri mici din Asia și Africa, așa încât aceștia să se adapteze la schimbările climatice.

Anul următor, Fundația Gates a anunțat că va investi încă 40 de milioane de dolari în cercetare pentru creșterea găinilor ouătoare și a vacilor de calitate mai bună, care produc mai mult lapte pentru fermele din Asia de Sud și Africa.

scroll to top