Închide

Bitcoin a atins cel mai scăzut nivel din ianuarie

Avatar
bitcoin, coins, virtual

Fotografie de PIRO4D pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Bitcoin a scăzut luni la cel mai scăzut nivel din ianuarie, în condițiile în care scăderea piețelor bursiere a continuat să penalizeze criptomonedele, tranzacționate în prezent în linie cu așa-numitele active mai riscante, precum acțiunile companiilor tehnologice.

Cea mai populară monedă virtuală, Bitcoin a coborât până la 33.266 dolari în tranzacțiile de dimineață, testând minimul din ianuarie, de 32.951 dolari. O scădere sub acest nivel ar fi cel mai scăzut din iulie anul trecut, relatează agențiile de presă.

După care bitcoin s-a stabilizat și s-a tranzacționat în jurul valorii de 33.500 de dolari, în scădere cu 1,4%.

“Cred că orice criptomonedă continuă să fie clasificată drept un activ riscant și, așa cum am văzut cu Nasdaq, sunt afectate cele mai multe dintre criptomonede”, a declarat Matt Dibb, COO al platformei de criptomonede Stack Funds din Singapore.

Indicele Nasdaq, puternic în sectorul tehnologic, a scăzut săptămâna trecută cu 1,5% și a pierdut 22% de la începutul anului până în prezent, afectat de perspectiva unei inflații persistente care să forțeze Rezerva Federală a SUA să majoreze ratele în ciuda încetinirii creșterii economice. Contractele futures ale Nasdaq erau încă în scădere cu 0,8% în tranzacțiile asiatice de luni dimineață, potrivit DCNews.

Potrivit lui Dibb, au fost și alți factori au contribuit la declinul din weekend, după ce bitcoin a închis vineri în jurul valorii de 36.000 de dolari. Este vorba despre lichiditatea notorie scăzută de pe piața criptomonedelor în weekend, precum și despre temerile de scurtă durată că moneda stabilă algoritmică numită Terra USD (UST) și-ar putea pierde legătura cu dolarul.

Stablecoins sunt jetoane digitale legate de alte active tradiționale, adesea de dolarul american.

UST este urmărit îndeaproape de comunitatea criptografică, atât din cauza modului inedit în care își menține paritatea cu dolarul (1:1), cât și din cauza faptului că fondatorii săi au planificat constituirea unei rezerve de 10 miliarde de dolari în bitcoini pentru a susține stablecoin, ceea ce înseamnă că volatilitatea UST s-ar putea extinde pe piețele de bitcoin.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, care stă la baza rețelei ethereum, a coborât luni până la 2.421 dolari, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii februarie.

scroll to top