Închide

Bitcoin: Plusul din weekend, pierdut luni. Pragurile psihologice care atrag atenția investitorilor

Avatar
Gold round coin on persons hand

Fotografie de Tima Miroshnichenko pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Cea mai cunoscută și mai urmărită criptomonedă din lume, Bitcoin, a început săptămâna cu stângul, după ce peste weekend păruse că își începe o tendință de creștere, care însă s-a dovedit trecătoare, notează Bloomberg.

Cotația Bitcoin a scăzut luni cu până la 6,3% și se tranzacționa la 33.656 dolari, în sesiunea de după-amiază, la Londra.

Analiștii pieței avertizează că o eventuală alunecare sub pragul psihologic de 30.000 de dolari ar putea genera probleme, în timp ce o creștere către sau chiar peste 40.000 de dolari ar putea însemna un avânt al Bitcoin, care să stimuleze noi creșteri. Deocamdată, cotațiile evoluează între cele două praguri.

Bitcoin a pierdut aproape 50% față de maximul său istoric de la mijlocul lunii aprilie, pe fondul dilemelor ridicate de Elon Musk cu privire la consumul uriaș de energie utilizat pentru minarea criptomonedelor, precum și în condițiile restricțiilor impuse de autoritățile chineze. Chiar și așa, valoarea Bitcoin a crescut de aproape patru ori în intervalul ultimului an calendaristic.

Creșterile și scăderile bruște fac deja parte din evoluția normală cu care Bitcoin și alte criptomonede și-au obișnuit investitorii. Însă, o analiză a recentelor suișuri și coborâșuri ale pieței de profil sugerează că, în curând, piața criptoactivelor ar putea să se apropie de o nouă criză, tendințele generale ale cotațiilor fiind, în cel mai bun caz, în stagnare.

Bitcoin Bloomberg
Evoluția cotațiilor Bitcoin în ultimul an calendaristic. Sursa foto: Bloomberg.
scroll to top