Închide

Bitcoin scade până la jumătate din maximul atins în luna aprilie

Avatar
bitcoin, money, decentralized

Fotografie de MichaelWuensch pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Piața criptomonedelor este în picaj, iar toate monedele virtuale sunt pe un trend descendent de câteva săptămâni bune, în frunte cu Bitcoin. Astfel, cea mai valoroasă criptomonedă a scăzut astăzi sub 30.000 de dolari pe unitate.

Scăderea Bitcoin a determinat și celelalte criptomonede să urmeze exemplul. Astfel, monede virtuale precum Ethereum, Ripple, Dogecoin, Litecoin Stellar, Tezos și Polygon se află pe un trend descendent. Astfel, piața criptomonedelor a pierdut în 24 de ore aproximativ 98 de miliarde de dolari, potrivit datelor CoinMarketCap citate de B1.ro.

Bursele globale au scăzut în ultimele zile, ceea ce a determinat și evoluția negativă a pieței crypto. Luni, indicele Dow Jones a avut cea mai slabă zi din luna octombrie a anului trecut, în condițiile în care există îngrijorări cu privire la calitatea și forța redresării economice, pe fondul COVID-19.

Bitcoin a atins maximul în luna aprilie, când a trecut de 60.000 de dolari, iar după jumătatea lunii mai a început să se prăbușească, în urma anunțului fondatorului Tesla, Elon Musk, care a declarat că nu va mai accepta plata în Bitcoin, din motive legate de protecția mediului. Musk a făcut anunțul după ce a cumpărat un volum uriaș pe Bitcoin, pe care i-a vândut la un preț consistent, după ce s-au apreciat.

La finalul lunii mai, Bitcoin a scăzut la 35.000 de dolari, iar în ultimele săptămâni s-a apropiat din ce în ce mai tare de pragul de 30.000 de dolari. Deși este caracterizată de o puternică volatilitate, specialiștii în tranzacționarea de monede virtuale anticipează o creștere accelerată a pieței începând don toamnă.

scroll to top