Închide

Bloomberg | Apple angajează ingineri pentru a dezvolta conectivitatea celulară 6G

Avatar
6g Viteze

foto: idevice.ro

Apple Inc. a lansat abia acum câteva luni primele sale iPhone-uri cu viteză wireless 5G, fiind printre ultimele companii care au adoptat tehnologia 5G pe piața de smartphone-uri. Dar acum își propune deja să înceapă să lucreze la conectivitatea celulară 6G, indicând că dorește să fie lider în tehnologie, mai degrabă decât să se bazeze pe alte companii.

Potrivit Bloomberg, compania a publicat un anunț de angajare pentru ingineri care să ajute la dezvoltarea standardului 6G și tehnologii referitoare la acesta.

„Vei lucra la definirea conceptelor la nivel de sistem, propunerea și cercetarea unor idei și algoritmi inovatori, vei realiza simulări de sistem complexe, vei stabili rapid platforme pentru a te ajuta să îți demonstrezi ideile și vei realiza protocoale RAN pentru următoarea generație de sisteme celulare (6G).”

Persoanele angajate pentru aceste posturi vor „cerceta și proiecta sisteme de comunicații wireless de nouă generație (6G) pentru rețelele de acces radio” și „vor participa la forumuri academice/specifice  pasionate de tehnologia 6G”.

Observatorii din industrie nu se așteaptă ca 6G să fie lansat până în jurul anului 2030, dar anunțurile de angajare indică faptul că Apple dorește să fie implicată în primele etape ale dezvoltării noii tehnologii. O purtătoare de cuvânt a companiei a refuzat să comenteze.

La sfârșitul anului trecut, Apple s-a alăturat unei alianțe de companii care lucrează la standarde pentru 6G și alte tehnologii celulare de nouă generație. Standardele și calendarul pentru 6G nu sunt încă definite, dar unii analiști spun că tehnologia ar putea permite viteze de peste 100 de ori mai rapide decât 5G.

Se zvonește de multă vreme că Apple lucrează la dezvoltarea propriului modem 5G, compania preluând vechea echipă care dezvolta astfel de tehnologii pentru Intel. Astfel, nu este ieșit din comun ca Apple să pregătească în avans tehnologiile 6G de care va avea nevoie peste probabil 10 ani, când tehnologia 6G ar putea fi lansată.

Anunțurile de locuri de muncă sunt un alt semnal de interes al Apple către dezvoltarea mai multor tehnologii interne. Compania a proiectat procesoare principale pentru iPhone și iPad și anul trecut a extins acest efort către gama Mac.

Deși Apple pune bazele pentru a fi un jucător cheie în 6G, mai are mult de lucru pentru a profita din plin de 5G, o tehnologie aflată la început. Compania nu a extins 5G la alte dispozitive precum Apple Watch și iPad și vinde mai multe iPhone-uri care utilizează tehnologie 4G. Este foarte probabil, însă, ca primul modem Apple să fie pentru conectivitate 5G.

scroll to top