Închide

Care este ”vaca de muls” pe care mizează gigantul Coca-Cola în acest an?

Avatar
Metal bottle cap with drops on white background

Fotografie de Karolina Grabowska pe Pexels

Cea mai mare sursă de creștere a veniturilor pentru gigantul mondial al băuturilor răcoritoare Coca-Cola în acest an, dar și în următorii, va fi probabil versiunea cu fără zahăr a celebrei băuturi, crede CEO-ul companiei, James Quincey, prezent într-o emisiune TV la postul CNBC.

”Cel mai bun factor de creștere din 2021 și probabil pentru câțiva ani de aici încolo va fi probabil Coke Zero Sugar”, a declarat el într-un interviu difuzat vineri la emisiunea ”Closing Bell” de la CNBC.

Băutura a fost lansată în Statele Unite, la nivel național, în 2017 ca o versiune actualizată a Coca-Cola Zero, care exista pe piață de 12 ani în acel moment. Coca-Cola Zero Sugar a fost descrisă de companie ca fiind mai asemănătoare cu Coca-Cola tradițională, însă complet lipsită de zaharuri, ceea ce i-a atras popularitatea în rândul consumatorilor interesați de sănătatea lor, spune Quincey. Lansarea produsului a dat roade bogate pentru companie, alimentând creșterea vânzărilor chiar și în timpul pandemiei de coronavirus.

Acțiunile companiei Coca-Cola au scăzut cu 16% în ultimele 12 luni, până la o valoare de piață de 215 miliarde de dolari.

scroll to top