Închide

Bloomberg: Transferul anului în materie de corporații. De la Apple la Ford

Avatar
Ford Grab

Foto: FoxBusiness.com

Timp de citire: 2 minute

Doug Field, fost vicepreședinte Apple, responsabil cu proiectele speciale ale companiei de tehnologie, va lucra pentru Ford Motor Company. La Ford, Field va conduce departamentul de tehnologie avansată. Știrea a stârnit reacții aprinse în Statele Unite, deoarece Field a condus un grup de proiecte speciale la Apple care era implicat în dezvoltarea vehiculelor electrice complet autonome.

Probabil că Ford este „foarte interesat să obțină informații despre cum să devină mai mult o companie de tehnologie”, a spus analistul Gartner, Mike Ramsey.

Field s-a alăturat companiei Apple în 2018 după ce a lucrat pentru Tesla, unde a jucat un rol important în lansarea sedanului electric, Model 3, relatează Bloomberg.

Financial Times spune că Field a fost șeful „proiectului secret” al Apple, prin care se dorea construirea unei mașini electrice.

„Este o lovitură pentru ambițiile Apple în domeniul auto și un mare câștig pentru Ford “, a declarat analistul Dan Ives.

Plecarea este un obstacol pentru Titan, proiectul mașinii Apple care datează din 2014 și a suferit numeroase modificări de strategie și de personal, inclusiv trei plecări majore la începutul acestui an.

Anterior, alți trei angajați importanți au părăsit echipa Apple: unul dintre fondatorii proiectului de mașini electrice, Benjamin Lyon, un specialist în management autonom, Jaime Waydo și Dave Scott, care a condus departamentul de robotică. Potrivit FT, toți trei se aflau sub comanda lui Doug Field.

Apple lucrează la dezvoltarea propriului său vehicul electric fără pilot din 2014, a raportat anterior Reuters. Potrivit surselor agenției, producția de mașini ar putea începe în 2024.

Bloomberg, citând surse anonime, a declarat că proiectul gigantului IT de a dezvolta o mașină electrică este la început și Apple va avea nevoie de cel puțin cinci ani pentru a lansa primul model.

scroll to top