Închide

Producția iPhone 15 începe în India, Apple urmărind să extindă producția în afara Chinei

Avatar
iphones, smartphones, iphone 14

Fotografie de lukgehr pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Foxconn, furnizorul Apple, începe producția de iPhone 15 în India, în contextul în care compania își continuă efortul de a-și diversifica producția din China, relatează miercuri Bloomberg, citat de CNBC.

Fabrica Foxconn din Sriperumbudur se pregătește să livreze noile telefoane la câteva săptămâni după ce acestea încep să fie livrate de la fabricile din China, a relatat Bloomberg, citând surse anonime.

Apple a urmărit să își diversifice lanțul de aprovizionare, în condițiile în care dinamica dintre SUA și China continuă să se tensioneze. După o întâlnire cu premierul indian Narendra Modi la Casa Albă în acest an, directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat pentru CNBC că India reprezintă o “oportunitate uriașă”.

Pe fondul scepticismului bipartizan al SUA față de guvernul chinez, administrația Biden a luat mai multe măsuri pentru a restricționa fluxul de tehnologii-cheie și de investiții americane în China. De asemenea, China a impus restricții asupra vânzării unor semiconductori americani.

Apple a accelerat mai recent producția de iPhone în India, asamblând acolo produse în valoare de peste 7 miliarde de dolari în ultimul an fiscal, a relatat anterior Bloomberg. Publicația a afirmat în aprilie că Apple produce aproape 7% din iPhone-urile sale în India, citând surse. Înainte de aceasta, asamblarea iPhone în India era cu șase până la nouă luni mai târziu decât în China, a raportat Bloomberg, dar acest decalaj s-a redus semnificativ.

De obicei, Apple își anunță noua gamă de iPhone-uri în cadrul evenimentului său anual din septembrie. Se așteaptă ca actualizarea din acest an să includă actualizări majore ale camerei foto și un procesor îmbunătățit în cazul modelelor Pro, potrivit Bloomberg.

De asemenea, Pegatron și o fabrică Wistron, în curs de achiziție de către grupul Tata, vor începe în curând să asambleze iPhone 15 în India, potrivit raportului.

Pegatron a refuzat să comenteze. Celelalte companii menționate în acest articol nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.

scroll to top