Închide

Blue Air, cu datorii și dată în judecată de mai multe aeroporturi importante din România

Avatar
B737 1

Foto: blog.blueairweb.com

Timp de citire: 2 minute

Aeroportul Internațional Sibiu, alături de alte două aeroporturi din România, au dat în judecată compania aeriană low-cost Blue Air și încearcă să recupereze sumele de bani pe care aceasta le datorează, scrie oradesibiu.ro.

Blue Air este îngropată în datorii. Mai multe aeroporturi din țară, dar și din străinătate, așteaptă să recupereze sume mari de bani de la compania aeriană. Printre acestea, se numără și Aeroportul Internațional Sibiu (AIS), care a intentat un proces juridic contra Blue Air.

Potrivit datelor disponibile pe Portalul Instanțelor de Judecată, aeroporturile din Sibiu, Cluj-Napoca și Iași încearcă să își recupereze datoriile pe care Blue Air le are față de acestea, scrie BoardingPass.ro. 

Blue Air, datorii față de Aeroportul din Sibiu 

Aeroportul Internațional din Sibiu așteaptă să primească sume de bani de la Blue Air, ce provin din datorii. Potrivit reprezentanților AIS, sumele actuale vor crește fiindcă se vor aplica atât penalități, fiind adăugate și cheltuielile de judecată. 

„Aeroportul Internațional Sibiu a acționat în judecată compania Blue Air în vederea recuperării unui debit. Debitul înregistrat de compania aeriană Blue Air în momentul de față face obiectul dosarului procesual nr. 11637/306/2022, însă considerând prevederile contractuale datele cu privire la cuantumul acestuia sunt confidențiale. Mai mult, o eventuală sumă comunicată la acest moment nu ar fi relevantă, întrucât acesteia îi vor fi aplicate penalități și alte cheltuieli, precum cele de judecată, valoarea debitului urmând a fi stabilită de instanța de judecată competentă”, a precizat Alexandra Păcurar, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internațional Sibiu.

Într-un răspuns transmis pentru BoardingPass, compania low-cost Blue Air admite că mai are datorii și față de aeroporturi din afara României.

„Blue Air are datorii către aeroporturile din România, dar și către aeroporturile din străinătate. În toată această perioadă, de suspendare a operațiunilor de zbor, compania Blue Air a negociat eșalonări de plata și a încercat să ajungă la convenții cu toate aeroporturile partenere. Nu putem face public informații referitoare la sumele datorate, vechimea acestor datorii sau valoarea plaților”, a transmis Blue Air. 

Potrivit ANAF, la data de 30 septembrie 2022, compania low-cost avea față de bugetul de stat o datorie de aproximativ 14,4 milioane de lei. Se adaugă și 36,3 milioane de lei datorii la bugetul asigurărilor sociale de stat și 12,2 milioane de lei la bugetul asigurărilor de sănătate.

scroll to top