Închide

F1 | Mick Schumacher nu va mai concura alături de Haas în 2023. Cine îi va lua locul?

Avatar
Fhzlydixwae Vzx

Foto: Twitter Mick Schumacher

Timp de citire: 2 minute

Mick Schumacher va părăsi echipa Haas la sfârșitul sezonului, iar speranțele sale de a găsi un loc la o altă echipă pentru 2023 par a fi slabe, potrivit formula1.com.

Germanul s-a alăturat Haas în 2021 pentru a concura alături de Nikita Mazepin, Schumacher câștigând campionatul F2 în anul precedent.

În acest an, alături de Kevin Magnussen, Schumacher a obținut primele sale puncte la Silverstone, cu un loc opt, urmat de un loc șase la următoarea cursă din Austria.

Cu toate acestea, el nu a mai reușit să puncteze de atunci și a contribuit cu mai puțin de o treime din totalul punctelor obținute de Haas – echipa americană fiind pe locul opt în campionatul constructorilor. De asemenea, a avut mai multe accidentări care s-au dovedit a fi costisitoare.

Ca urmare, Haas a ales să nu-l păstreze pe german pentru un al treilea sezon.

“Aș dori să-i mulțumesc lui Mick Schumacher pentru contribuția sa la echipă în ultimii doi ani”, a declarat Guenther Steiner, directorul echipei Haas. “Pedigree-ul lui Mick în categoriile de juniori a fost bine cunoscut, iar el a continuat să crească și să se dezvolte ca pilot în timpul petrecut la Haas F1 Team – culminând cu primele sale succese care au adus puncte în Formula 1 la începutul acestui sezon. “Deși am ales să mergem în direcții separate pentru viitor, întreaga echipă îi urează lui Mick succes în următorii pași în cariera sa și dincolo de ea.”

Williams are singurul loc rămas pe grila de start pentru 2023, dar acesta va merge la Logan Sargeant, pilotul lor de academie, cu condiția să termine în primele șase locuri în clasamentul F2. Americanul se află în prezent pe locul trei și se află într-o formă bună pentru a îndeplini criteriile.

Concluzia acestui campionat are loc duminică, la Abu Dhabi, în ultimul Mare Premiu al sezonului în F1.

Haas a confirmat ulterior că înlocuitorul lui Schumacher va fi fostul pilot al Force India și Renault, Nico Hulkenberg.

Între timp, într-o declarație pe rețelele de socializare, Schumacher și-a recunoscut dezamăgirea că perioada petrecută la Haas se încheie, adăugând totodată că este încrezător că talentul său merită un loc pe grila de start a Formulei 1.

“Aceasta va fi ultima mea cursă cu Haas F1 Team. Nu vreau să ascund faptul că sunt foarte dezamăgit de decizia de a nu ne reînnoi contractul, a scris el. “Cu toate acestea, aș dori să le mulțumesc atât celor de la Haas F1, cât și celor de la Ferrari pentru că mi-au oferit această oportunitate. Acești ani petrecuți împreună m-au ajutat să mă maturizez atât din punct de vedere tehnic, cât și personal. Și, mai ales când lucrurile au devenit dificile, mi-am dat seama cât de mult iubesc acest sport. Am fost uneori accidentat, dar m-am îmbunătățit în mod constant, am învățat multe și acum știu sigur că merit un loc în Formula 1. Am avut o evoluție foarte bună. Subiectul este orice, dar nu închis pentru mine. Contratimpurile nu fac decât să te facă mai puternic. Focul meu arde pentru Formula 1 și voi lupta din greu pentru a reveni pe grila de start.”

scroll to top