Închide

BMW | Peste 750.000 de vehicule cu Android Auto wireless

Avatar
933603l

Foto> Automarket.ro

BMW a pregătit o actualizare over-the-air pentru sistemul de operare BMW 7.0. Printre noutățile pregătite de nemți se află și serviciul Android Auto. Update-ul gândit de constructorul bavarez va fi disponibil pentru peste 750.000 de vehicule.

La finalul anului trecut, BMW a publicat primele informații referitoare la un update over-the-air programat pentru modelele echipate cu sistemul de operare BMW 7.0. Pe lista noutăților anunțate atunci de constructorul german s-a aflat și serviciul Android Auto, conform Automarket.

Acum, BMW a anunțat că update-ul va fi disponibil pentru clienții din Germania începând cu 19 octombrie. Ulterior, pachetul va fi introdus treptat și pentru restul clienților de la nivel global. Conform reprezentanților BMW, actualizarea va fi disponibilă pentru peste 750.000 de vehicule, iar timpul necesar pentru instalare va fi de circa 20 de minute. Cel mai mare update pregătit până în acest moment de BMW va include următoarele nouătăți: upgrade pentru BMW Maps, Android Auto wireless, actualizare pentru Apple CarPlay, Connected Parking, eDrive Zones, funcții noi pentru BMW Intelligent Personal Assistant și actualizare pentru serviciul Connected charging.

Noua versiune BMW Maps va putea calcula mai rapid traseul ideal în funcție de traficul real, va oferi informații extinse despre diverse puncte de interes și propune un mod mai simplu de operare. Pentru prima dată în gama BMW, clienții vor putea utiliza serviciul Android Auto. Acesta este disponibil wireless, iar informațiile disponibile prin aplicația Google Maps vor putea fi afișate atât pe instrumentarul digital de bord, cât și pe Head-up Display.

Versiunea îmbunătățită Apple CarPlay include funcții noi (indicații turn-by-turn și date despre selectarea benzii de rulare) pentru aplicația Apple Maps și, la fel ca în cazul Google Maps, informații afișate pe instrumentarul de bord, cât și pe Head-up Display. Connected Parking va oferi și mai multe servicii pentru identificarea unui loc liber de parcare, în timp ce BMW Intelligent Personal Assistant va putea recunoaște vocea pasagerului din dreapta și va putea executa mai multe operațiuni prin comenzi vocale. eDrive Zone este un serviciu gândit pentru vehiculele plug-in hybrid.

În momentul în care un astfel de model ajunge într-o zonă cu resticții pentru emisii, sistemul comută în mod automat în modul de rulare electric. Odată cu noul update, serviciul Connected charging va oferi informații suplimentare cu privire la stațiile de încărcare: orarul de funcționare, operatorul și modurile prin care acestea pot fi accesate (card, aplicație, credite achiziționate în avans).

scroll to top