Închide

Furnizorii companiei The Body Shop au rămas cu ingrediente nevândute de 1 milion de dolari

Avatar
The Body Shop

Foto: retailnews.asia

Timp de citire: 2 minute

Odată cu intrarea companiei The Body Shop în insolvență, furnizorii săi comerciali din Africa și din Amazon se luptă cu consecințele. Potrivit Fashion United, mulți dintre ei se trezesc împovărați cu stocuri semnificative de ingrediente, confruntându-se cu incertitudini privind perspectiva de a le vinde în cazul în care magazinele vor fi închise.

Datele dezvăluite de The Guardian indică faptul că mai mulți furnizori, lipsiți de contracte oficiale, au acumulat stocuri în valoare de sute de mii de dolari. The Body Shop a inițiat cereri de intrare în insolvență în Marea Britanie și Germania, iar Belgia se pare că va avea o soartă similară.

În timp ce majoritatea proiectelor comunitare ajută indirect The Body Shop, furnizând ingrediente intermediarilor sau diferiților producători de cosmetice ai grupului, există îngrijorări cu privire la plăți în cazul prăbușirii afacerii. Candela Peru, un retailer din America de Sud, a dezvăluit că deține stocuri de ulei în valoare de 0,5 milioane de dolari pentru The Body Shop, ilustrând potențialul impact financiar pe termen lung asupra furnizorilor care operează fără contracte formale.

Ce s-a întâmplat de fapt?

Odată renumit pentru pionieratul în materie de ingrediente naturale și frumusețe fără cruzime, The Body Shop s-a confruntat cu provocări pe măsură ce un nou val de mărci curate de frumusețe au câștigat popularitate. Unii atribuie declinul brandului achiziției L’Oréal din 2006, afirmând că gigantul în domeniul frumuseții, un stâlp în gestionarea mărcilor, s-a luptat cu complexitatea operațiunilor de vânzare cu amănuntul. Alții au spus că The Body Shop și-a pierdut sufletul.

Aurelius, firma de capital privat care a achiziționat The Body Shop pentru 207 milioane de lire sterline în noiembrie, este acum al treilea proprietar, excluzând-o pe fondatoarea Dame Anita Roddick, care a început afacerea în Marea Britanie în anii 1070.

Aurelius s-ar fi confruntat cu condiții financiare neașteptat de dificile în timpul due diligence-ului după finalizarea achiziției în ianuarie. Potrivit Yahoo, finanțele The Body Shop se aflau într-o stare mult mai proastă decât se așteptau, ceea ce a declanșat discuții urgente cu privire la ceea ce a mers prost în timpul procesului de due diligence al companiei.

scroll to top