Închide

Bombardieri pe schiuri. Italia nu se joacă și amendează vitezomanii pârtiilor

Avatar
freerider, skiing, ski

Fotografie de Up-Free pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Patru turiști veniți în Italia au primit amenzi după ce polițiștii susțin că ar fi avut viteză prea mare pe schiuri. Ei coborau pârtia, moment în care oamenii legii i-a oprit și i-a pus să semneze un documente pe care nu îl înțelegeau pentru că era în italiană, informează observatornews.

Polițiștii susțin că schiorii ar fi depășit viteza de 85 de kilometri pe oră, dar turiștii nu sunt de acord cu această afirmație. În plus, în regulamentul stațiunii de schi nu există nicio regulă prin care să se impună o anumită limită de viteză pe pârtie.

Oricum, ei au primit o amendă de 50 de euro fiecare pe care vor trebui să o plătească.

Schiul în Italia poate fi scump fără asigurare și cască

De asemenea, în Italia, cei care schiază fără asigurare de răspundere civilă pentru schiuri pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 100 și 150 de euro. Tot în Italia, casca de schi este obligatorie pentru copiii de până la 18 ani. Cei care nu poartă o cască de protecție riscă o amendă cuprinsă între 100 și 150 de euro.

Ați putea fi amendat în Peninsulă pentru că ați schiat în afara pârtiei în unele dintre zonele de conservare a naturii, care sunt concepute pentru a proteja fauna și flora sălbatică și pentru a preveni avalanșele. De asemenea, puteți fi amendat și vi se pot confisca abonamentele la instalațiile de urcare (skipass-urile) pentru că ați schiat prea repede sau v-ați urcat prea repede pe instalații, punând în pericol siguranța celorlalți.

Italia are parte de un aflux de turiști din întreaga Europă pe fondul infrastructurii excelente de schi din nordul țării.

Deși zăpada nu este în exces în acest an, administratorii pârtiilor fac eforturi să întrețină măcar o parte din pârtii în condiții bune, transportând pe domeniul schiabil cantități mari de zăpadă din zone umbroase și recurgând la sistemele artificiale de producere a zăpezii.

scroll to top