Închide

Bosch își suspendă activitatea din Rusia, întrucât piesele sale ar putea fi folosite în război

Avatar
Bosch Badge Web

Sursa foto: Robert Bosch GmbH.

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul industrial german Robert Bosch GmbH își va reduce operațiunile din Rusia, pe fondul semnelor că o parte dintre piesele produse pe piața rusă ar putea fi folosite în scopuri ”non-civile”, încălcând politicile companiei, potrivit unui comunicat de presă, citat de Bloomberg.

Bosch a oprit livrările de componente pentru camioane către clienții săi ruși, în așteptarea unei investigații privind modul în care sunt folosite piesele, a anunțat vineri compania cu sediul la Stuttgart, într-un comunicat.

Compania cercetează utilizarea produselor sale după ce ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a susținut recent că Bosch a furnizat componente pentru vehiculele de infanterie rusă care au fost utilizate la invadarea țării sale de către armata rusă.

Bosch a declarat că producția din fabricile sale rusești va fi redusă, din cauza întreruperii lanțurilor de aprovizionare și a livrărilor.

Compania a adăugat că anticipează suspendarea completă a producției în toate fabricile sale din Rusia, inclusiv în fabrica sa de articole de uz casnic din Sankt Petersburg.

scroll to top