Închide

Brad Pitt are buletin de România! Opera unui leton prolific în falsificarea actelor

Avatar
Buletin Brad Pitt

Foto: El Pais

Timp de citire: 2 minute

Un bărbat din Letonia, care este cunoscut pentru serviciile sale de falsificare a actelor, i-a făcut lui Brad Pitt mai multe documente false. Printre acestea se numără și un buletin de România. Doar că actorul e mult mai tânăr pe actul românesc decât pe alte falsuri, acesta apărând născut în 11 martie 1982, pe când data reală de naștere a celebrului actor american este 18 decembrie 1963.

Bărbatul care i-a făcut actorului de la Hollywood falsă cetățenie română a fost arestat joi, 3 noiembrie 2022. Poliția l-a prins pe falsificatorul de acte în Benalmádena, Malaga din Spania. El își închiriase un apartament pe Costa del Sol. Acesta a mai avut și în trecut probleme cu legea.

Cetățeanul din Letonia a învățat singur procesul prin care a creat toate documentele. Cele mai importante informații le-a sustras din videoclipurile de pe Youtube. În apartamentul bărbatului au fost găsite mai multe buletine false cu poza și numele lui Brad Pitt.

Cartea de identitate falsificată a actorului, la prima vedere părea a fi una adevărată și nimeni nu și-ar fi dat seama. Pe document, Brad Pitt are și o fotografie atent aleasă, fiind exact la fel cu tipul de imagine care se folosește în mod normal.

Și-a creat un laborator propriu unde făcea buletine și permise de conducere, apoi le vindea infractorilor. Se folosea de cărțile de identitate din Letonia, Cehia, Portugalia, Lituania, Olanda sau Franța. El a fost condamnat în mai multe state din Uniunea Europeană. Autoritățile poloneze aveau un mandat european de arestare pe numele său și au anunțat poliția spaniolă.

Doritorii, în mod special migranții ce își doreau să rămână în Uniunea Europeană sau infractori, îl puteau găsi pe Telegram sau prin darkweb. Prețul pentru un astfel de document era între 500-800 de euro.

Și asta nu este totul! Cetățeanul din Letonia falsifica și carduri de sănătate, certificate de handicap sau chiar certificate Covid. Bărbatul și-a făcut peste 25 de identități diferite și avea o legitimație de căpitan de iaht, scrie El Pais.

scroll to top