Închide

BREAKING Formula 1 | Corriere: Boss-ul Ferrari, Matia Binotto, va părăsi conducerea Scuderiei

Avatar
Matia Binotto

Foto: Reuters

Timp de citire: < 1 minut

Șeful echipei de Formula 1 Ferrari, Mattia Binotto, a decis să demisioneze, a anunțat vineri cotidianul Corriere della Sera pe site-ul său, citând o sursă de încredere din partea președintelui John Elkann.

Un purtător de cuvânt al Scuderiei Ferrari a declarat că firma nu comentează speculațiile.

Binotto, al cărui contract urmează să expire la sfârșitul anului 2023, și Ferrari discută termenii plecării sale anticipate, a relatat Corriere, adăugând că un anunț este așteptat în curând.

Printre opțiunile luate în calcul pentru înlocuirea lui Binotto se numără și Benedetto Vigna, directorul general al Ferrari, care își va prelua rolul cu titlu interimar, potrivit Corriere.

La începutul acestei luni, Ferrari a respins ca fiind “total lipsite de temei” informațiile apărute în presa din Italia, inclusiv în Corriere della Sera, potrivit cărora Binotto ar urma să fie înlocuit la finalul sezonului de Frederic Vasseur, directorul echipei Alfa Romeo, operată de Sauber.

Vasseur era singura figură disponibilă, în timp ce candidatura lui Andreas Seidl, director al echipei McLaren, pare să fi căzut pe linie moartă după ce profesionistul german a spus “nu”.

Ferrari a câștigat patru curse în 2022, dar promisiunile de la începutul sezonului au căzut din cauza lipsei de fiabilitate mecanică, a erorilor de strategie și mai puțin a greșelilor de pilotaj. Ferrari a încheiat sezonul pe locul al doilea în clasamentul general al constructorilor.

Binotto și-a petrecut întreaga carieră la Maranello și a fost numit șef de echipă în ianuarie 2019, înlocuindu-l pe Maurizio Arrivabene.

Vom reveni cu detalii.

scroll to top