Închide

Musk, CEO Tesla, şi-a exercitat toate opţiunile pentru acţiuni Tesla care expiră anul viitor

Avatar
Elon Musk 1

Elon Musk. Sursa foto: NY Post.

Timp de citire: 2 minute

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, şi-a exercitat toate opţiunile care expiră anul viitor, semnalând încetarea vânzărilor sale de acţiuni Tesla care au declanşat o scădere a preţului titlurilor celui mai valoros producător auto din lume, potrivit Reuters.

El a vândut acțiuni în valoare de 16,4 miliarde de dolari de la începutul lunii noiembrie, când a spus că va vinde 10% din acțiunile sale Tesla dacă utilizatorii Twitter ar fi de acord. Și au fost.

Musk a spus săptămâna trecută că va încheia vânzarea de acțiuni după finalizarea vânzărilor sale programate.

Musk a stabilit în septembrie un plan pentru vânzările de acțiuni legate de opțiunile care expiră anul viitor, iar Tesla a declarat că programul a fost finalizat.

Ultimele tranzacții, raportate marți, au inclus exercitarea unei opțiuni pentru 1,6 milioane de acțiuni și vânzarea a 934.090 dintre aceste acțiuni pentru a plăti taxe.

În total, Musk a vândut 15,7 milioane de acțiuni la Tesla la sfârșitul acestui an, aproximativ 10% din participația pe care miliardarul s-a angajat să o vândă.

Acțiunile Tesla au pierdut aproximativ un sfert din valoare după ce Musk i-a întrebat în noiembrie pe fanii săi de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din participațiile sale. Au revenit săptămâna trecută, când a spus că aproape a terminat cu vânzările de acțiuni, deși acțiunile sunt încă sub nivelul record de închidere de 1.229,91 USD în noiembrie.

Acțiunile Tesla s-au tranzacționat în scădere cu 1,1%, până la 1.077,03 USD în fiecare miercuri.

Cu două zile înainte de sondajul de pe Twitter al lui Musk, acțiunile Tesla au atins un nivel record, extinzând câștigurile generate de o comandă pentru mașini Tesla de la compania de închiriere Hertz.

În 2012, lui Musk i s-au acordat opțiunile pe acțiuni atunci când Tesla a atins etapele specifice privind capitalizarea bursieră și alte obiective. El nu a fost nevoit să plătească taxe pe opțiunile învestite până când le-a exercitat pe majoritatea din noiembrie.

El a exercitat opțiuni pentru a cumpăra aproape 23 de milioane de acțiuni la 6,24 dolari fiecare, o fracțiune din prețul acțiunilor Tesla.

Democrații, care controlează Congresul, au propus o suprataxă pentru impozitele pe venit și impozitele pe câștiguri de capital, care ar putea intra în vigoare anul viitor.

„Exercitarea opțiunilor în 2021 ar evita creșterea taxelor anul viitor”, a spus Steve Rosenthal, un membru senior al Centrului de Politică Fiscală Urban-Brookings.

Tesla nu a răspuns la o solicitare de comentarii a Reuters.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 276 de miliarde de dolari conform Forbes, a declarat că va plăti peste 11 miliarde de dolari impozite în acest an.

Musk s-a mutat din California în Texas, unde nu există impozit pe venit de stat.

Musk a spus inițial că vânzarea a 10% din acțiunile sale a fost ca răspuns la criticile potrivit cărora oamenii bogați evită taxele.

El a sugerat recent că trebuie să vândă unele dintre acțiuni, indiferent de sondajul Twitter, pentru a plăti taxele asociate exercițiului său de opțiuni.

„Am câteva opțiuni Tesla care expiră anul viitor, așa că trebuia să exersez acele opțiuni indiferent de ce”, a spus el într-un interviu pentru site-ul satiric conservator Babylon Bee.

El a adăugat că a vândut stocuri suplimentare pentru a „încerca să ajungă la nivelul de 10%.”

scroll to top