Închide

Bucurie pentru echipele din Ligue 1: PSG va dona o sumă uriașă de bani rivalelor din campionat

Avatar
PSG

Foto: Matthias Hangst/Getty Images

Timp de citire: < 1 minut

Nasser Al Khelaifi, președintele echipei franceze de fotbal Paris Saint-Germain (PSG), a luat decizia de a dona o sumă importantă de bani echipelor cu care se duelează în Ligue 1, potrivit Digi Sport.

PSG primește de la Liga Franceză de Fotbal o sumă care ajunge și până la 350 de milioane de euro pe an, dar oficialul echipei pariziene a fost de acord ca o parte din banii care îi reveneau echipei sale să fie distribuiți către celelalte formații din campionat.

Echipa antrenată de Mauricio Pochettino avea cu 34% mai multe venituri de la Liga Franceză decât celelalte din campionat. Olympique Marseille și Olympique Lyon primeau în mod normal suma de 90 de milioane de euro, dar acum aceasta va crește după gestul făcut de conducerea PSG-ului, potrivit celor de la news.in-25.com.

Toate sumele de bani care ajung la cluburile din Ligue 1 provin de la CVC Capital Partners, un fond de investiții cu sediul în Luxemburg, așa cum este sponsorizată și La Liga.

Jean Michel Aulas, președintele celor de la Lyon, este recunoscător pentru decizia pe care a luat-o Nasser Al Khelaifi

”De luni de zile, Nasser vorbește despre solidaritatea tuturor echipelor pentru a permite dezvoltarea fiecăreia dintre noi. Suntem foarte recunoscători că PSG a făcut acest efort. Nasser a înțeles că are nevoie de un campionat puternic pentru a fi cu adevărat o forță”, a reacționat oficialul celor de la Lyon.

Echipa pariziană a jucat excelent în ultima etapă din Ligue 1 împotriva celor de la Lorient, partida terminându-se cu scorul de 5-1, cele 5 goluri fiind marcate de vedetele echipei: Neymar, Mbappé și Messi.

scroll to top