Închide

Budapesta: Cel mai bun prieten al premierului Viktor Orbán – câinele cu două cozi

Avatar
Magyar Kétfarkú Kutyapárt Logó

Mascota și semnul electoral ale Partidului Maghiar al Câinelui cu Două Cozi.

Timp de citire: 2 minute

Partidul Maghiar al Câinelui cu Două Cozi (Magyar Kétfarkú Kutya Párt – MKKP) a anunțat că va candida separat la alegerile parlamentare din primăvara viitoare, cu 85 de candidați individuali, pe o listă separată de larga coaliție de opoziție formată din șase partide de ideologii diferite. În cadrul opoziției, cele șase partide au convenit să se prezinte în fața alegătorilor cu un candidat unic care să încerce să câștige mandatul în defavoarea partidului de guvernare FIDESZ, al lui Viktor Orbán, scrie Euractiv.com, citând publicația maghiară Telex.hu.

Președintele MKKP, Kovács Gergely, a confirmat vineri intenția partidului său de a nu colabora cu pestrița coaliție a opoziției, care cuprinde de la social-democrați până la un fost partid de extremă dreaptă, totul subsumat scopul de a învinge FIDESZ-ul în cât mai multe circumscripții.

Kovács a confirmat că MKKP a fost abordat de candidatul comun al opoziției la funcția de premier, Péter Márki-Zay, care a încercat să convingă membrii partidului său să nu candideze împotriva coaliției de opoziție la alegerile parlamentare.

Kovács Gergely a refuzat, spunând că partidul său are alegători care nu vor să voteze decât pentru candidații MKKP și, prin participarea separată la alegeri, dorește să le respecte dreptul la alegerea pe care vor să o facă.

În plus, Kovács a mai spus că nu are nimic cu Márki-Zay, ba chiar i-ar putea fi simpatic, dar că nu se poate asocia cu unele dintre partidele care formează coaliția de opoziție, menționând explicit Partidul Socialist Maghiar (Magyar Szocialista Párt – MSZP) – fostul partid condus de premierul de până în 2009, Gyurcsány Ferenc, dominant înaintea apariției pe firmamentul politicii maghiare a celor de la FIDESZ, Coaliția Democrată (Demokratikus Koalíció, DK) – actualul partid al lui Gyurcsány, pe care l-a fondat după ce a părăsit MSZP – și Jobbik – inițial, un partid de extremă dreapta, recent transformat într-un partid conservator.

”Dacă toți cei care ne plac ne vor și vota, vor avea 5-6 deputați în parlament, care nu sunt FIDESZ”, a spus el.

Péter Márki-Zay a reacționat, la rândul său, arătând că decizia MKKP este strict în interesul lui Orbán:

”Se prea poate ca din cauza Partidului Câinelui cu Două Cozi, mai precis din cauza lui Kovács Gergely, Orbán să reușească să rămână la putere”, a spus acesta.

scroll to top