Închide

Bulgaria a revenit luni asupra obligativității purtării măștii

Avatar
corona, coronavirus, mask

Fotografie de OrnaW pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut
Bulgaria a decis luni că purtarea măștilor de protecție în spațiile publice este din nou obligatorie, după ce vecinii noștri de la sud de Dunăre au înregistrat cel mai mare bilanț săptămânal de cazuri de coronavirus, transmite Reuters.

Ordinul semnat de ministrul sănătății, Kiril Ananiev, vine la 10 zile după ce tot acesta anunțase că purtarea măștilor în spațiile publice închise este ”foarte recomandată”, dar nu obligatorie, cu excepția transportului public, farmaciilor și unităților medicale.

Tot de astăzi, este obligatorie și păstrarea distanței de 1,5 metri față de alte persoane, iar la meciurile de fotbal pot asista cel mult 1.000 de spectatori.

Bulgaria, o țară cu circa 7 milioane de locuitori, a redeschis restaurantele și cafenelele. În ultimele șapte zile, însă, a înregistrat 606 cazuri noi de Covid-19, cel mai mare bilanț săptămânal de până acum. De la începutul epidemiei și până acum a raportat, în total, 3.905 cazuri și 199 de decese.

”Evident, cifrele de săptămâna trecută sunt alarmante. De aceea discutăm și analizăm tot timpul situația. Trebuie să învățăm să trăim cu virusul”, a declarat primarul Sofiei, Yordanka Fandakova.

Bulgaria a declarat stare de urgență epidemică pe 13 mai – înlocuind starea de urgență anterioară – ceea ce permite ministrului sănătății să extindă restricțiile pentru combaterea coronavirusului.

scroll to top