Închide

Ford Focus | Motorizări mild-hybrid și instrumentar digital de bord de 12.3 inch

Avatar

Foto: automarket.ro

Timp de citire: < 1 minut

Ford a introdus o serie de noutăți în gama Focus, printre care se numără versiuni mild-hybrid de până la 155 de cai putere și instrumentar digital de bord de 12.3 inch.

După Kuga, Puma și Fiesta, compacta devine al patrulea model din portofoliul Ford care primește versiuni mild-hybrid. Astfel, actualul motor EcoBoost de 1.5 litri va fi înlocuit cu versiunea mild-hybrid la 48 de volți cu motor de un litru disponibil în versiuni de 125 CP și 155 CP, care oferă și un spor pentru cuplu de 24 Nm în anumite situații din trafic.

Ford susține că noile versiuni mild-hybrid îmbunătățesc consumul de carburant cu până la 17% comparativ cu unitatea EcoBoost de 1.5 litri și 150 de cai putere cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte. De asemenea, americanii menționează o îmbunătățire a sistemului Start-Stop, care va reporni motorul în numai 350 de milisecunde. Bateria la 48 de volți a fost poziționată sub scaunul pasagerului din față, astfel că spațiul pentru pasagerii din spate și capacitatea bortbagajului rămân neschimbate.

O altă noutate introdusă de Ford este un instrumentar de bord digital de 12.3 inch pentru versiunile mild-hybrid, care va oferi informații despre energia electrică stocată, dar și modul în care aceasta este folosită. În plus, sistemul FordPass Connect va fi îmbunătățit până la sfârșitul acestui an și va include pentru prima oară notificările sistemului Local Hazard Information cu privire la evenimentele rutiere petrecute pe traseu.

Nu în ultimul rând, versiunile ST-Line și Active vor primi mai multe dotări standard, printre care se numără și acces fără cheie.

scroll to top